Χοροστατουντος του Αρχιεπισκοπου Ιερωνυμου τελεστηκε σημερα η χειροτονια του νεου Επισκοπου Θεσπιων Παυλου- Παρευρεθησαν ο Υφυπ.Περιβαλλοντος Νικος Ταγαρας , οι βουλευτες Νικος Παναγιωτοπουλος(πρ.Υπουργος) Μακαριος Λαζαριδης ο πρ, Υπουργος-Βουελτης Γιωργος Καλαντζης και αρκετοι επισκεπτες απο την Καβαλα ΦΩΤΟ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΑ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2023, στον καθεδρικό ιερό ναό των Αθηνών, η χειροτονία του ψηφισμένου επισκόπου Θεσπιών, κ. Παύλου. Στο συλλείτουργο παραβρέθηκαν, εκτός του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμου, ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος και, βεβαίως, ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Την τελετή παρακολούθησαν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και πλήθος Καβαλιωτών που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα.

Ο αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος, ιερέας της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, εξελέγη νέος επίσκοπος Θεσπιών από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην φετινή συνεδρίαση της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ