Τις επαφές με πολίτες σε όλο τον Δήμο Καβάλας συνεχίζει ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα», Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας κινήθηκε στα ανατολικά και τον οικισμό της Νέας Καρβάλης. Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους επισκέφθηκε τον ιερό ναό αγίου Γρηγορίου, το παραλιακό μέτωπο, τα καταστήματα και τις γειτονιές. Συναντήθηκε με κατοίκους, τους μοίρασε το προεκλογικό πρόγραμμα και παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού για την ιστορική Κοινότητα του Δήμου. «Οι ανατολικοί οικισμοί, που τόσο έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, αποτελούν την νέα μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Μπορούμε με τις γνώσεις και τις ιδέες μας, να δώσουμε στην περιοχή την ώθηση που χρειάζεται, για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο», δήλωσε.

Μιλώντας με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην παραλία της Νέας Καρβάλης, αλλά και με κατοίκους, τους ενημέρωσε για τον σχεδιασμό του συνδυασμού, όσον αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ώστε η τουριστική προοπτική που έχει ο οικισμός, να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Οι προτάσεις του συνδυασμού για τους ανατολικούς οικισμούς είναι οι ακόλουθες:

-Αυστηρός έλεγχος όλων των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε η ατμοσφαιρική ρύπανση να περιορίζεται στο ελάχιστο.

-Αναβάθμιση του Βιοτεχνικού Πάρκου, με προσέλκυση κι άλλων επενδύσεων, δημιουργώντας επαγγελματικές εγκαταστάσεις μέχρι το Χαλκερό.

-Αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης», με διοργάνωση διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων σε όλη την διάρκεια του έτους.

-Ανάδειξη του παγκοσμίως γνωστού κουραμπιέ και των άλλων προϊόντων που παράγουν οι τοπικές βιοτεχνίες, όπως γλυκά κουταλιού.

-Ένταξη του ιερού ναού αγίου Γρηγορίου στο πλέγμα του θρησκευτικού τουρισμού.

-Προβολή του ιστορικού και εθνολογικού μουσείου Νέας Καρβάλης.

-Στενότερη συνεργασία με το παραδοσιακό χωριό «Ακόντισμα», με συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

-Ανάδειξη της Νέας Καρβάλης ως ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό του αγίου Βασιλείου της Καισάρειας, δίνοντας σημαντική ώθηση στον τουρισμό τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ