Στις χίλιες πεντακόσιες ανέρχονται οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον Οργανισμό ΕΛ.Γ.Α. από παραγωγούς του Δήμου Νέστου, των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν από την πλημμύρα, ή εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που προκάλεσε η θεομηνία στην περιοχή. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ενημέρωσε τις παρατάξεις, για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σχετικά με τη θεομηνία, τις επαφές που πραγματοποίησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και για τον έλεγχο των αιτήσεων των πληγέντων δημοτών από επιτροπές που συγκρότησε ο Δήμος.

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, επίσης, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημοσίευση της απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή στο Φ.Ε.Κ., στις συζητήσεις με την εταιρεία Spiecapag, μετά το εξώδικο που κατέθεσε ο Δήμος Νέστου, στην ανάδειξη μειοδότη (με έκπτωση 46,52%) για το έργο των ασφαλτοστρώσεων, ύψους 1.000,000€ και για την έγκριση της προμήθειας χιλίων, περίπου, γραμματοθυρίδων για τα δημοτικά διαμερίσματα Ξεριά, Πέρνης, Γράβουνας, Πετροπηγής.

Ακόμα, συζητήθηκε η πρόθεση του Δήμου Νέστου, να υποβάλλει πρόταση για ένταξη έργων στο πρόγραμμα Leader και εγκρίθηκε ο διαγωνισμός, για τη προμήθεια εξοπλισμού των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μέσα από το πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ