• Ματαιώθηκε, από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», η διαδικασία για την προμελέτη και την οριστική μελέτη που αφορά το έργο αποκατάστασης της ζημιάς στο τμήμα της γέφυρας της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Η ματαίωση της διαδικασίας έγινε έπειτα από επιστολή διαμαρτυρίας μελετητών.
  • Με την μεγάλη αναδουλειά που υπάρχει στον τεχνικό κλάδο, τα χρήματα που θα δοθούν μόνο για τις μελέτες της συγκεκριμένης παρέμβασης, είναι ένα «γερό χαρτζιλίκι» για τον ανάδοχο. Όπως είναι λογικό, καρντάσια, το «χαρτζιλίκι» αυτό θέλουν κι άλλοι εκτός από την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», με την οποία έσπευσε να υπογράψει προγραμματική σύμβαση ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος.
  • Η ματαίωση και η επαναπροκήρυξη της διαδικασίας, αναφέρει δημοσίευμα, θα καθυστερήσει την αποκατάσταση του προβλήματος στη γέφυρα.
  • Λέμε, καρντάσια, για την ελληνική γραφειοκρατία, που είναι τροχοπέδη να γίνουν πράγματα, αλλά τα πολιτικά λάθη ορισμένων ποιος τα τιμωρεί; Πέρασαν μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ περιφερειάρχη και «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», αλλά τώρα διαπιστώθηκε ότι πρέπει να επαναπροκηρυχθεί η διαδικασία. Τον χαμένο αυτό χρόνο ποιος θα τον «πληρώσει»;
  • Επίσης, τον χρόνο που πέρασε ψάχνοντας να βρούμε ποιος είναι αρμόδιος για την επίλυση του προβλήματος ποιος θα τον «χρεωθεί»;  Θα συμπληρώσουμε ενάμισι χρόνο, από την ημέρα που έγινε η ζημιά στη γέφυρα και ακόμα δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις μελέτες του έργου!
  • Γίνεται αντιληπτό, πλέον, ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να προχωρήσει και να τελειώσει, το συντομότερο, με την παρέμβαση στον δρόμο μπροστά στο παλιό νοσοκομείο, για να γίνει η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων και να πιέσει να ολοκληρωθεί η περιμετρική οδός της πόλης. Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» μπορούν να πάρουν όσο χρόνο θέλουν, για να σκεφτούν τι θα κάνουν με τη γέφυρα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ