• Θα διαφωνήσω, καθέτως και οριζοντίως, με την άποψη που εξέφρασε το καρντάσι ο Γιάννης Οικονομίδης, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπική εφημερίδα, για το έργο της περιμετρικής οδού της Καβάλας. Ο πρώην πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, είπε ότι το έργο της περιμετρικής οδού, δεν το υπερασπίστηκε με σθένος η τοπική κοινωνία και γι’ αυτό δεν προχώρησε. «Εκείνο που έλλειπε και δεν είχαμε, οπότε σταμάτησε το έργο, ήταν η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε. Μέγα ψεύδος!
  • Εάν θεωρεί ότι, την τοπική κοινωνία εκπροσωπούν ο δασάρχης και οι πενήντα ντεμέκ οικολόγοι, που διαμαρτυρήθηκαν για την κοπή των δέντρων στο περιαστικό δάσος, αλλά μετά εξαφανίστηκαν, μάλλον δεν γνωρίζει τι σημαίνει τοπική κοινωνία.
  • Παραδέχτηκε ότι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας έγινε συζήτηση (σ.σ. όχι μόνο μία φορά) και ελήφθη θετική (για το έργο) απόφαση, όπως και στο περιφερειακό συμβούλιο. Εάν τα συμβούλια ενός Δήμου και μιας Περιφέρειας, δεν εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες, ποιος τις εκφράζει καρντάσι μου, Γιάννη Οικονομίδη;
  • Η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καβάλας, για να τελειώνουμε με τις θεωρίες, είναι πάγιο και διαχρονικό αίτημα των Καβαλιωτών. Η μη πραγματοποίηση του έργου, όλα αυτά τα χρόνια, δεν οφείλεται στην έλλειψη συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας, αλλά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης.
  • «Ο μόνος που υπερασπίστηκε το έργο, με συστηματικό τρόπο, ήταν ο τότε υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης και ο συγκοινωνιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Λαλένης», είπε, ακόμα, ο Γιάννης Οικονομίδης.
  • Κοτζάμ υφυπουργός, όμως, δεν μπόρεσε να δώσει λύση, για να γίνει το πολύ σημαντικό αυτό έργο για την Καβάλα. Όπως δεν έδωσε λύση στο ζήτημα του παλιού νοσοκομείου και ακόμα παιδεύεται ο Δήμος Καβάλας με το ελληνικό δημόσιο, που «κατέχει» λιγότερο από το 20% του ακινήτου!
  • Λοιπόν, ας αφήσουμε τα παραμύθια και να πραγματοποιηθεί, από τους πολιτικούς της κεντρικής διοίκησης, το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ