Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα συνάντηση της νέας πρυτανικής διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), παρουσία του πρύτανη, Σταμάτη Αγγελόπουλου και όλων των νέων αντιπρυτάνεων: αναπληρωτή καθηγητή Στυλιανού Ξανθού, αντιπρύτανη οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης, καθηγητή Παναγιώτη Τζιώνα, αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και διασφάλισης ποιότητας, καθηγητή Κωνσταντίνου Διαμαντάρα, αντιπρύτανη διεθνοποίησης, δημοσίων σχέσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθηγητή Βασιλικής Βράνα, αντιπρύτανη διοικητικών υποθέσεων, φοιτητικής μέριμνας και δια βίου εκπαίδευσης.

Στον χαιρετισμό του, ο πρύτανης, Στ. Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις, τις οποίες καλείται να διαχειριστεί και να φέρει σε πέρας με επιτυχία η νέα διοίκηση τονίζοντας ότι, το ΔΙ.ΠΑ.Ε. είναι το τέταρτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και το μοναδικό με ευρεία γεωγραφική κάλυψη οκτώ κόμβων, από το Διδυμότειχο μέχρι την Κατερίνη. Η γεωγραφική αυτή διασπορά είναι πρόκληση και ασύγκριτο πλεονέκτημα, το οποίο επιδιώκει να πρωτοστατήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ένα φοιτητοκεντρικό, ψηφιακό και ευέλικτο Πανεπιστήμιο, με σαφή διεθνή προσανατολισμό. «Είναι προσωπικό στοίχημα επιτυχίας, όχι μόνο να διατηρήσουμε την ανοδική πορεία στα ranking αξιολογήσεων του πανεπιστημίου μας, το οποίο στον σύντομο χρόνο από την ίδρυσή του ξεπέρασε παλαιότερα Ιδρύματα, αλλά και να επενδύσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή του», δήλωσε ο πρύτανης, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι το ΔΙ.ΠΑ.Ε. δεν έχει καμία πρόθεση να απολέσει οποιονδήποτε κόμβο του, για τον λόγο αυτό σημειολογικά έκανε την πρώτη ομιλία από την Καβάλα, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την πορεία του ιδρύματος. Ακόμα, καταδίκασε τις όποιες εξωθεσμικές προσπάθειες επιχειρούνται προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι παρόντες αντιπρυτάνεις έδωσαν έμφαση στην θέσπιση ποιοτικών δεικτών ακαδημαϊκής ανάπτυξης και αριστείας, στην ανάγκη ενοποιημένης παρακολούθησης  Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, στην άμεση ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών και στην πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Στην συνάντηση, που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, δόθηκε η ευκαιρία στα παρευρισκόμενα μέλη ΔΕΠ, να αναφέρουν προβλήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα Καβάλας και Δράμας, όπως και την ανάγκη βελτίωσης των παθογενειών που παρατηρήθηκαν τα πρώτα έτη της ενοποίησης. Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση όλων για τα «ευήκοα ώτα» της νέας διοίκησης, όπως και μία έντονη διάθεση συνεργασίας όλων, για την επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ