Τώρα φάνηκε πραγματικά, πόσο πολύτιμη για το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης της Καβάλας είναι η οδός Βενιζέλου και μάλιστα το τμήμα της από την οδό Δαγκλή μέχρι το Φάληρο. Από την Παρασκευή παρέμεινε κλειστή ο οδός αυτή, λόγω της ασφαλτόστρωσης και δημιουργήθηκαν πολλές φορές σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Ερυθρού Σταυρού, οδός που δέχθηκε την πρόσθετη κυκλοφορία από το κλείσιμο της Βενιζέλου.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η κίνηση  των αυτοκινήτων στο ρεύμα της Ερ. Σταυρού, στην κατεύθυνση από το Φάληρο μέχρι το ΙΚΑ, όπου έστριβαν όλα τα αυτοκίνητα που είχαν σκοπό μέσω της οδού Βενιζέλου να πάνε στην περιοχή του Αη Γιάννη, της Δεξαμενής, των Ποταμουδίων  και του Πρ. Ηλία. Τα πολλά αυτοκίνητα που προερχόταν από τις δυτικές συνοικίες, παραλίες και χωριά, είχαν αυτή τη δυσκολία, στην στροφή αριστερά στο ΙΚΑ, αλλά και στη Λέσχη Αξιωματικών για την Βενιζέλου. Μετά την μονοδρόμηση, μπορεί να ελάφρυνε η κυκλοφορία στην οδό Βενιζέλου, αλλά δίκαια οι καταστηματάρχες αναρωτιούνται γιατί χρειάστηκε να φαρδύνουν τόσο πολύ τα πεζοδρόμια, ενώ, όπως λένε, θα μπορούσαν εύκολα να εξυπηρετούνται και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η εμπορική ερήμωση της οδού που μονοδρομήθηκε, είναι το ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους επαγγελματίες, οι οποίοι, όπως μας είπαν, αναζητούν νέα επαγγελματική στέγη για να φύγουν από την οδό Βενιζέλου. Το πώς θα διαμορφωθεί τελικά η κατάσταση στην οδό Βενιζέλου, νομίζουμε ότι θα φανεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου που γίνεται εκεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ