«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, να υπογράψουμε τη σύμβαση ενός πολύ μεγάλου έργου, τη ριζική ανακατασκευή του «Βερούλειου», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, παρουσία των δημοσιογράφων της Καβάλας, το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018.

«Ήταν μία προσωπική δέσμευση την οποία τηρώ στο ακέραιο. Είναι ντροπή για ένα Δήμο, όπως ο Δήμος Καβάλας, να έχει ένα μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το «Ανθή Καραγιάννη», στον αστικό ιστό. Υπάρχουν, βέβαια και τα γήπεδα Κωτσάλου, αλλά εκεί έχουμε άλλα θέματα. Εδώ και χρόνια, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Πλήρης αδιαφορία! Ο Δήμος Καβάλας, σε λίγο καιρό από σήμερα, θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο-προπονητήριο. Τα σωματεία που φιλοξενούνται εκεί, καθώς και οι ακαδημίες, με τα εκατοντάδες παιδιά, θα κάνουν, πλέον, τη δουλειά τους όπως πρέπει. Και υπό αυτή την έννοια, είναι μία προσφορά του Δήμου Καβάλας στον αθλητισμό, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στη νεολαία μας. Να είστε σίγουροι, ότι οι προσπάθειές μας, για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και για δημιουργία νέων, δεν σταματούν εδώ», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Γιώργο Φιλόσογλου, που έφερε σε πέρας όλη αυτή την προσπάθεια, τον πρώην αντιδήμαρχο, Φίλιππο Φιλιππίδη, που πίστεψε στο έργο και υπερέβαλε εαυτόν, τον πρώην αντιδήμαρχο, επίσης, Δημοσθένη Τουλκίδη, που κι αυτός «έτρεξε» τις διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και τη σημερινή αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη, που θα εποπτεύσει το έργο. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ανάδοχο εταιρεία και ζήτησε να εργαστούν με επιμέλεια και στους συμβατικούς χρόνους του έργου.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει, ακόμα, τα εξής: «Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Φιλόσογλου, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του έργου. Είπε, πως έχει προβλεφθεί να γίνει ο κεντρικός αγωνιστικός χώρος με χλοοτάπητα, όπου θα γίνονται μόνο οι αγώνες, βοηθητικά γήπεδα-προπονητήρια με πλαστικό τάπητα, σύγχρονο ιατρείο, σύγχρονο κυλικείο, πλήρης ανακατασκευή των αποδυτηρίων και των κερκίδων, τέσσερις πυλώνες φωτισμού με λαμπτήρες Led, για να παραταθεί ο χρόνος των προπονήσεων, ενώ με απόφαση της δημάρχου θα μετακινηθεί εκεί ένας υπάλληλος, για να προσέχει και να φροντίζει τον χώρο.

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη, σημείωσε ότι η μελέτη έγινε εκ των έσω, από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ λήφθηκαν υπ’ όψη και θα πληρούνται, όλες οι ανάγκες των συλλόγων. Διευκρίνισε, επίσης, ότι το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Καβάλας, δηλαδή από τη Σ.Α.Τ.Α.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Σίμος Γόηδας, δήλωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και πολύ πιθανό, πολύ πριν από το τέλος της συμβατικής υποχρέωσης. Δείγμα της δουλειάς της εταιρείας, στην Καβάλα, αποτελεί, το έργο που έχει κατασκευάσει, της ενίσχυσης και επέκτασης του 3ου Γυμνασίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ