Δόθηκαν τα μερίσματα, στους δικαιούχους, και τονώθηκε η αγορά, για λίγες μέρες, ενώ οι καταστηματάρχες περιμένουν να πληρωθούν και οι συντάξεις από σήμερα για να γίνουν και τα τελευταία ψώνια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τα χρήματα αυτά αποτέλεσαν μια ανάσα σε όσους τα εισέπραξαν, αλλά κανείς, βέβαια δεν πιστεύει πως αυτό το μέρισμα αποτελεί λύση για κανέναν. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν αποφασιστικά βήματα από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της τόνωσης της επιχειρηματικότητας, με ελαφρύνσεις στους μικρομεσαίους και στα χαμηλά εισοδήματα, με νέες επενδύσεις, αύξηση της παραγωγής και βέβαια των εξαγωγών.

Η χαρά των συμπολιτών μας που πήραν το μέρισμα ήταν μεγάλη, αλλά οι ίδιοι έχουν γνώση, πως αυτά τα χρήματα είναι ελάχιστα από εκείνα που οι ίδιοι πλήρωσαν στον καιρό της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, πλήρωσαν για να καλύψουν τις μεγαλύτερες από τις ανάγκες τους, για να βάλουν λίγο πετρέλαιο για τις πολύ κρύες μέρες που θα ακολουθήσουν και να πάρουν και κανένα ζεστό ρούχο για τα παιδιά, όπως μας είπε συγκεκριμένος φίλος οικογενειάρχης. Ορισμένοι απ’ αυτούς, μας δήλωσαν πως είχαν πάρα πολύ καιρό να πιάσουν στα χέρια τους τόσα λεφτά μαζεμένα, όχι ότι ήταν πολλά, αλλά απλώς το προηγούμενο διάστημα περνούσαν από τα χέρια τους μόνο μικροποσά κάτω των 50 ευρώ…

Χαιρόμαστε εξάλλου που στάθηκε αφορμή η καταβολή αυτού του επιδόματος αλλά και των συντάξεων που έρχονται, θα βοηθήσουν και τους επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στις φοβερές υποχρεώσεις που έχουν. Ίσως με τους τζίρους αυτούς να καταφέρουν να πληρώσουν τα εμπορεύματα που οφείλουν και τις άλλες τους υποχρεώσεις, όπως ΕΜΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, φόρους, τέλη κλπ. και να μείνει και κάτι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ