-Προ ολίγων ημερών, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, είχε πει ότι όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν προβλήματα και ότι οι πόροι που διαθέτει ο Δήμος είναι περιορισμένοι, για να γίνουν συντηρήσεις και βελτιώσεις. Έτσι, αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» το ανοιχτό κολυμβητήριο παραχωρώντας το στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας! Θα είναι προσβολή για την τοπική κοινωνία και τον Καβαλιώτικο αθλητισμό, εάν η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου εγκρίνει την παραχώρηση αυτή.
-Ο λόγος που τα δημοτικά γήπεδα, τα γυμναστήρια και τα (δύο) κολυμβητήρια έχουν προβλήματα, είναι επειδή απουσιάζει, παντελώς, ο προγραμματισμός από τις δημοτικές Αρχές. Ακόμα και στο έργο της ανακαίνισης του «Βερούλειου» γηπέδου, μετά από την παραλαβή του έργου, δεν έγινε καμία προγραμματισμένη παρέμβαση συντήρησης, ή και βελτίωσης. Τρανή απόδειξη αποτελεί ο χλοοτάπητας, που σύντομα έφτασε σε άσχημη κατάσταση. Χωρίς φροντίδα, πως είναι δυνατό να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση;
-Το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», επίσης, είναι μία αθλητική εγκατάσταση ηλικίας πενήντα ετών. Δεν πρέπει κάθε τρία-πέντε έτη να γίνεται μία προγραμματισμένη γενική συντήρηση, αποκατάσταση των προβλημάτων και ανανέωση; Πρέπει να φθαρεί ο ελαστικός τάπητας (ταρτάν) για να τον αντικαταστήσουμε; Εάν υπήρχε προγραμματισμός, το ταρτάν θα άλλαζε μετά την συμπλήρωση δεκαετίας. Αλλά και οι πυλώνες φωτισμού, πόσα έτη έχουν να βαφούν; Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως βάφτηκαν όταν τοποθετήθηκαν και έκτοτε ποτέ! Η εικόνα τους είναι άθλια και θυμίζει αθλητική εγκατάσταση σε τριτοκοσμική χώρα. Γίνεται, άραγε, τακτικός έλεγχος των λαμπτήρων; Πριν από μερικά έτη, σε παιχνίδι ποδοσφαίρου υπό το φως των προβολέων, οι λαμπτήρες στον ένα πυλώνα ήταν εκτός λειτουργίας! Στα θεωρεία των δημοσιογράφων και των «εκλεκτών θεατών» (VIPS), τα κουφώματα έχουν σαπίσει, τα παράθυρα δεν ανοίγουν, καλώδια χάσκουν και τα μηχανήματα θέρμανσης-κλιματισμού είναι «ξεχαρβαλωμένα»! Ο περιβάλλων χώρος του σταδίου, μετά από δυνατή βροχή, γίνεται λίμνη! Και το κυριότερο, καμία κερκίδα του σταδίου δεν είναι σκεπασμένη. Βεβαίως, με τόσα προβλήματα και ανάγκες, πως θα βρεθούν τα χρήματα για τις απαραίτητες εργασίες;
-Εάν, όμως, γινόταν κάθε έτος, πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, μία προγραμματισμένη εργασία, π.χ. το βάψιμο των πυλώνων φωτισμού και το επόμενο έτος η αντικατάσταση των λαμπτήρων, η δαπάνη θα ήταν μικρότερη. Το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», όπως και οι λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις, αφέθηκαν. Κάποιες παρεμβάσεις έγιναν στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», κυρίως στον εξωτερικό χώρο, αλλά κι αυτές με σημαντική καθυστέρηση. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!
-Όσον αφορά το ανοιχτό κολυμβητήριο, αν δεν το εγκατέλειπε ο Δήμος Καβάλας και συνέχιζε να λειτουργεί, παράλληλα με το καινούργιο κλειστό στο Περιγιάλι, θα χρειαζόταν μία απλή ετήσια συντήρηση. Σήμερα είναι ένα κουφάρι, που χρειάζεται μερικά εκατομμύρια ευρώ για να ανακαινιστεί και να επαναλειτουργήσει. Εάν λειτουργούσε το ανοιχτό κολυμβητήριο, επίσης, η Καβάλα θα μπορούσε να φιλοξενεί διοργανώσεις του υγρού στίβου και το καλοκαίρι, με μεγάλη επισκεψιμότητα αθλητών και συνοδών. Αλλά και ο υγρός στίβος στην Καβάλα θα αναπτυσσόταν με περισσότερα παιδιά.
-Μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι και μετά την λήξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με τον χλοοτάπητα του «Βερούλειου» γηπέδου. Δεν πρέπει κάθε έτος να καταστρέφεται και πάλι από την αρχή να επισκευάζεται. Στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», να βαφούν οι πυλώνες φωτισμού. Αυτά για το 2024 και συνεχίζουμε το 2025 με άλλα γυμναστήρια.