Ο Δήμος Νέστου, με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥΝΕΣΤΙΑ», στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε, από 25/06/2018 έως και 29/06/2018, δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Νέστου και εξετάστηκαν συνολικά 314 γυναίκες, εκ των οποίων οι 202 στη Χρυσούπολη, στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέστου Με Παράρτημα Ρομά και οι 112 στις τοπικές κοινότητες Χρυσοχωρίου, Νέας Καρυάς και Λεκάνης του Δήμου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι 125 πάσχουν από οστεοπενία και οι 29 από οστεοπόρωση.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει, επίσης, τα εξής: «Η εκπρόσωπος του Δήμου Νέστου στο ΕΔΔΥΠΠΥ, Λαρίσα Κοσμίδου, γιατρός και εντεταλμένη σύμβουλος, δήλωσε: «Η υλοποίηση του προγράμματος μέτρησης οστικής πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μία σημαντική και συγχρόνως δωρεάν εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση, από πλευράς συμπτωματολογίας, είναι συνήθως «αθόρυβη», ιδίως στα αρχικά στάδια. Αυτό έχει σαν συνέπεια, την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για το λόγο αυτό, η πρόληψη είναι πολύ σημαντική.

Ο Δήμος Νέστου, ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του δικτύου, για την προαγωγή κα την πρόληψη της δημόσιας υγείας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες στα στελέχη του, καθώς και στα στελέχη του Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥΝΕΣΤΙΑ» που συμμετείχαν για την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση τόσο του Δήμου, όσο και των δημοτών, οι οποίοι στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού τους ελέγχου, έγκαιρα και έγκυρα μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη νόσο διατηρώντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ