Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ναυτικού Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων (Ν.Ο.Θ.Α.) Καβάλας νίκησε την αντίστοιχη του «Πύρρου» Ιωαννίνων και εξασφάλισε την παραμονή της στην Β΄ εθνική κατηγορία. Στην β΄ φάση του πρωταθλήματος, που διεξήχθη 1 και 2 Ιουλίου 2023 στην πόλη της Καλαμάτας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

1η αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 1 Ιουλίου 2023)

Άργης Καλαμάτας-Πύρρος Ιωαννίνων 14-3, Ν.Ο. Καλαμάτας-Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας 14-10

2η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 2 Ιουλίου 2023)

Άργης Καλαμάτας-Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας 10-4, Πύρρος Ιωαννίνων-Ν.Ο. Καλαμάτας 3-9

3η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 2 Ιουλίου 2023)

Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας-Πύρρος Ιωαννίνων 15-5, Ν.Ο. Καλαμάτας-Άργης Καλαμάτας 5-12

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Για τα play offs (14-16 Ιουλίου 2023) οι όμιλοι είναι:

Α ΟΜΙΛΟΣ: Σ.Κ. ΡΟΗ, Π.Α.Ε. ΑΡΓΗΣ, Ν.Ο. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΙΛΩΝ Α.Ο.Ν.Σ.

Β ΟΜΙΛΟΣ: Π.Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ, ΜΑΡΟΥΣΙ Α.Σ., Χ.Α.Ν.Θ., Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία θα πάρουν τρία (3) σωματεία, λόγω αποχώρησης από την Α2 του Ν.Ο. Καλαμακίου.

Για τα play-out (14-16 Ιουλίου 2023) τα σωματεία που θα παίξουν είναι: ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Ν.Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΥΡΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ν.Ο. ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Θα υποβιβαστούν στην Γ΄ εθνική κατηγορία τα δύο τελευταία στην βαθμολογία σωματεία.

Θοδ. Ανανιάδης: «Η πολιτεία να επαναφέρει τα αθλητικά σχολεία»

Ο προπονητής του Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας, Θόδωρος Ανανιάδης, δήλωσε ικανοποιημένος για την επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Οι αντίπαλες ομάδες, είπε στον «Κ.Τ.», εκμεταλλεύτηκαν την δυνατότητα να ενισχυθούν με παίκτες των υψηλότερων κατηγοριών, κυρίως από την Α2 εθνική κατηγορία, που είχαν τελειώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τα σωματεία τους. Ο «Πύρρος» Ιωαννίνων, που ήταν ο βασικότερος αντίπαλος για τον Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας, ενισχύθηκε με παίκτες από την ομάδα της Κέρκυρας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Ωστόσο, ο Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας κατάφερε να πάρει τα αποτελέσματα που χρειαζόταν στις δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος και να «σφραγίσει» την παραμονή στην κατηγορία.

Πλέον, η διοίκηση και ο προπονητής του Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας θα σχεδιάσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο κύριος στόχος τους, είναι η ενίσχυση της ακαδημίας υδατοσφαίρισης με αγόρια, αλλά και κορίτσια, αφού υπάρχει η διάθεση για την δημιουργία ομάδας γυναικών στο μέλλον. Ο Θοδ. Ανανιάδης μίλησε και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, επισημαίνοντας τον ρόλο που είχαν τα αθλητικά σχολεία στην Ελλάδα. Μέσα από τα σχολεία αυτά, είπε, αναδείχτηκαν αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, όπως ο διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού Πειραιώς Γιάννης Φουντούλης, γιατί μπόρεσαν να συνδυάσουν τις σπουδές με τον αθλητισμό. «Η πολιτεία πρέπει να επαναλειτουργήσει τα αθλητικά σχολεία, για να δώσει ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό», σημείωσε ο Θοδ. Ανανιάδης. Θεωρούμε πως είναι ευκαιρία να δημιουργηθούν πάλι τα αθλητικά σχολεία, μετά από την υπαγωγή του αθλητισμού στο Υπουργείο παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ