Ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων (Ν.Ο.Θ.Α.) Καβάλας «σφράγισε» την παραμονή στην Β΄ εθνική κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών πετυχαίνοντας τρεις νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια, στην α΄ φάση του πρωταθλήματος. Στον όμιλο που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024, στο δημοτικό κολυμβητήριο Καβάλας, αντιμετώπισε τις ομάδες της Χ.Α.Ν.Θ., του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και της Νεάπολης.

Στο πρώτο παιχνίδι, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, νίκησε την Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με σκορ 9-6. Αν και προηγήθηκε 1-0, οι παίκτες του είχαν νευρικότητα και δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν να σκοράρουν στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, ενώ είχαν και χαμένο πέναλτι. Η Χ.Α.Ν.Θ. εκμεταλλεύτηκε την νευρικότητα αυτή και έκλεισε την 1η περίοδο με σκορ 2-1 υπέρ της. Στην 2η περίοδο, ο Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας παίζοντας δυνατή και αποτελεσματική άμυνα πάνω στον «φουνταριστό» της Χ.Α.Ν.Θ. και στον λιγότερο παίκτη πήρε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Έτσι, με επιμέρους σκορ 4-0 ανέκτησε το προβάδισμα και με διαφορά τριών τερμάτων 5-2. Στο τέλος της 3ης περιόδου, η Χ.Α.Ν.Θ. μείωσε την διαφορά κατά ένα τέρμα (7-5) και στην 4η περίοδο, με το πρώτο εύστοχο κτύπημα πέναλτι, ο Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας έκανε το 8-5. Το τέρμα αυτό βοήθησε ψυχολογικά τους παίκτες του Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας, να ελέγξουν το παιχνίδι και να φτάσουν στην νίκη. Το επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο ήταν 3-2 υπέρ της Χ.Α.Ν.Θ. και στην 4η περίοδο 2-1 υπέρ του Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας. Ο Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας είχε: 2/4 επιθέσεις στον παραπάνω παίκτη, 1/4 πέναλτι, 2 τέρματα από τα 6 μέτρα, 2 τέρματα από τα 2 μέτρα και 2 τέρματα στην κόντρα επίθεση.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, έπειτα από ένα ακόμα αμφίρροπο παιχνίδι, ο Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας νίκησε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ 7-6 και εξασφάλισε αφενός την παραμονή στην κατηγορία και αφετέρου, την πρόκριση στα play offs του πρωταθλήματος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πέτυχε την τρίτη νίκη, επί της Νεάπολης και κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον όμιλο που διεξήχθη στο δημοτικό κολυμβητήριο Καβάλας είναι τα ακόλουθα: Ηρακλής Θεσσαλονίκης- ΣΑΠΚ Νεάπολης 16-5, Χ.Α.Ν.Θ.-Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας 6-9, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας 6-7, Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης-Χ.Α.Ν.Θ. 6-8, Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας-Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης 8-6, Χ.Α.Ν.Θ.-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 12-11. Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Ν.Ο.Θ.Α. Καβάλας 9 βαθμοί, Χ.Α.Ν.Θ. 6, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 3, Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης 0.

Ο β΄ γύρος θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου 2024. Μετά από την διεξαγωγή του β΄ γύρου, θα ακολουθήσει η τελική φάση των play offs (θα μετάσχουν οι δύο πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία κάθε ομίλου της α΄ φάσης) και των play out (12-14 Ιουλίου 2024). Οι δύο πρώτες ομάδες στην τελική κατάταξη των play offs θα ανέλθουν στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών και οι δύο τελευταίες στην τελική κατάταξη των play out θα υποβιβαστούν στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ