Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, με πανηγυρικές εκδηλώσεις το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2016 στις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας, θα πραγματοποιήσει η νέα έδρα της UNESCO στην Ελλάδα Con-E-Ect (Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα). Η έδρα UNESCO Con-E-Ect, που απονεμήθηκε σ το Τμήμα Δασοπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και είναι η πρώτη του είδους παγκοσμίως, έχει προσκαλέσει στο πανηγυρικό διήμερο κορυφαίους εκπροσώπους της UNESCO, πανεπιστημιακούς και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα συμμετάσχουν σε δύο επιστημονικές εκδηλώσεις και στην τελετή έναρξης λειτουργίας της έδρας, που θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε παρόχθια και δελταϊκά συστήματα, χάρη στους ποταμούς που τη διατρέχουν, τις λίμνες και τις σπάνιες λιμνοθάλασσές, αναμένεται να αποτελέσει, στο μέλλον, παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης των οικοσυστημάτων αυτών, μέσω των δράσεων που θα αναπτύξει η έδρα Con-E-Ect στα επόμενα χρόνια. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2016, είναι οι εξής:
7 Νοεμβρίου 2016 στη Δράμα
α) Διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα: πρακτική και προοπτικές διαχείρισης για την αειφόρο ανάπτυξη», στο αμφιθέατρο του Παραρτήματος Δράμας του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. Ώρα έναρξης: 10π.μ. (προσέλευση: 9.30π.μ. – 10π.μ.). Η ημερίδα είναι ανοικτή σε εκπροσώπους/μέλη συναφών επιστημονικών φορέων, σε εκπροσώπους Ο.Τ.Α. και σε ανεξάρτητους επιστήμονες-ερευνητές.
β) Τελετή έναρξης, παρουσία της προέδρου της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνης Τζιτζικώστα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, του Επιτετραμμένου Υδρολόγου της UNESCO στα προγράμματα MAB και IHP, Philippe Pypaert και των περιφερειακών και τοπικών αρχών, στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Ώρα έναρξης: 7μ.μ. (ανοιχτή στο κοινό).
8 Νοεμβρίου 2016 στην Καβάλα
Συνεδρίαση εκπροσώπων των Βαλκανικών Εδρών UNESCO. «Πρώτη συνάντηση των Βαλκανικών Εδρών UNESCO: Ο ρόλος των Εδρών UNESCO στην προώθηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής 2014-2021 στη βαλκανική χερσόνησο», ξενοδοχείο Ιμαρέτ. Διευθυντής της έδρας Con-E-Ect, είναι ο καθηγητής, Δημήτρης Εμμανουλούδης, αναπληρωτής πρόεδρος διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ