- Το ζήτημα με την κατοχύρωση του προϊόντος του κουραμπιέ, καρντάσια, το ακούω αρκετά χρόνια, αλλά δεν είδα, ακόμα, αποτέλεσμα. Και ο λόγος δεν είναι η αδυναμία, ή αδιαφορία, των αρμόδιων ελληνικών αρχών, να αναδείξουν τα σημαντικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης, όπως υποστήριξε ο Μάρκος Δέμπας.
- Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας «ξύπνησε» και θυμήθηκε, ότι πριν από τρία χρόνια έγινε μία προσπάθεια στην Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ανταγωνισμού, για την κατοχύρωση του κουραμπιέ Καβάλας-Νέας Καρβάλης, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις.
- Η προσπάθεια αυτή, πρόσθεσε, προχώρησε μέχρι ένα επίπεδο και συγκεκριμένα μέχρι την πραγματοποίηση μιας μελέτης, ενώ θα ακολουθήσουν προσφυγές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά των επιχειρηματιών άλλων χωρών, κυρίως στην Τουρκία, που εκμεταλλεύονται το προϊόν, για να έχουν έσοδα.
- Αυτό που πιστεύω εγώ, καρντάσια, είναι ότι δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι οι ντόπιοι επιχειρηματίες να κατοχυρώσουν το προϊόν τους. Διότι αν ενδιαφερόντουσαν, θα πίεζαν το Επιμελητήριο, τους βουλευτές Καβάλας και κάθε άλλο εμπλεκόμενο, ώστε να κατοχυρωθεί ο κουραμπιές που παράγουν και εμπορεύονται. Είναι δυνατό να περιμένουν από τον υπουργό, ή τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, να ενδιαφερθούν για ένα τοπικό προϊόν και την «προστασία» του;
- Θα εντασσόταν ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αν δεν γινόταν κινητοποίηση σε τοπικό επίπεδο; Το Υπουργείο Πολιτισμού, απλά, υποστήριξε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ένταξη και βοήθησε, όπου χρειάστηκε, για την καλύτερη ετοιμασία του φακέλου της υποψηφιότητας.
- Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, είναι από τη συνάντηση του πρώην προέδρου της ΔΑΝΕΚ (νυν Δημωφέλεια), Μιχάλη Χρυσομάλλη, με επιχειρηματίες της Νέας Καρβάλης, προκειμένου να συντονιστούν για την κατοχύρωση του κουραμπιέ. Η συνάντηση έγινε τον Ιανουάριο του 2009! Έπειτα από τόσα χρόνια, μερικοί «θυμήθηκαν» να ασχοληθούν, πάλι, με το ίδιο ζήτημα.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα