- «Μετά από σαράντα χρόνια πορείας, προχωρούν σε ουσιαστικές συνέργειες, που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση ενός οράματος της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο Αλέξης, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη και με παραρτήματα σε κάποιες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, μεταξύ αυτών την Καβάλα και τη Δράμα.
- Αυτό που δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, είναι, γιατί πρέπει να επιτευχθεί η «πανεπιστημιοποίηση» των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), με την απορρόφησή τους από τα Πανεπιστήμια.
- Στην περίπτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας καταργούνται τρία Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), για να αναβαθμιστεί κάποιο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!
- Γιατί δεν έγινε συνένωση, για παράδειγμα, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τα τρία προαναφερθέντα Τ.Ε.Ι.; Γιατί να δημιουργηθεί ένα ακόμα μεγάλο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, με παραρτήματα (σχολές) σε μερικές πόλεις της βόρειας Ελλάδας; Είναι αυτό εκπαιδευτική αποκέντρωση, ή δημιουργία «περιφερειακών πόλων εκπαίδευσης και έρευνας», όπως ανέφερε ο Αλέξης;
- Μετά την απορρόφηση του Τ.Ε.Ι., από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα έχει ένα και μοναδικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
- Αντί, δηλαδή, να ενισχυθεί μία κρίσιμη περιοχή της χώρας, από εθνικής και γεωστρατηγικής απόψεως, ενισχύεται η Θεσσαλονίκη με τρίτο μεγάλο πανεπιστήμιο!
- Εάν οι πολιτικοί επιθυμούν πραγματική ισοτιμία, ας ιδρύσουν ένα πανεπιστήμιο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, στα οποία θα λειτουργούν οι ίδιες σχολές και τα ίδια τμήματα. Για παράδειγμα, Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με έδρα στην Κομοτηνή και σχολές στους πέντε Νομούς (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας).
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα