Η παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο τέλος της περσινής θεατρικής περιόδου με αξιοσημείωτη επιτυχία, ανεβαίνει στην σκηνή του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» για τρεις παραστάσεις (Δευτέρα 22, Τρίτη 23, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στις 9 το βράδυ). Πρόκειται για μία πρωτότυπη σύνθεση και συνθήκη, όπου τρεις δημιουργοί, με την διπλή ιδιότητα συγγραφέα και σκηνοθέτη, κλήθηκαν να εξερευνήσουν, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, τα όρια της φανερής, αλλά και της κρυμμένης, υπόγειας βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Έτσι, δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, τρία νεοελληνικά μονόπρακτα, τρεις διαφορετικές ιστορίες, που ερμηνεύονται από τρεις ηθοποιούς. Αυτό που τα ενώνει, είναι η έντονη διάθεση για χιούμορ, η έμπνευση από την σύγχρονη πραγματικότητα και η επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία, όπου η βία αγγίζει όρια αμφιλεγόμενα, σκοτεινά και περίπλοκα. Όπως η εποχή μας.

Συντελεστές

Κείμενα-σκηνοθεσία (με σειρά παρουσίασης): Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη

Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς

Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός στον σχεδιασμό φωτισμού: Στέβη Κουτσοθανάση

Συνεργάτιδα σκηνοθέτη (Μαριάννας Κάλμπαρη): Μαριλένα Μόσχου

Βοηθός σκηνοθέτη (Βασίλη Μαυρογεωργίου): Στάθης Γεωργαντζής

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Χάμπαση

Φωτογραφίες: Ελευθερία Νικολαΐδου

Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου.

ΤΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ (με σειρά παρουσίασης)

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος»

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Με την Κατερίνα Λυπηρίδου. Συμμετέχουν: Μαριάννα Κάλμπαρη/Μαριλένα Μόσχου

«O άνθρωπος της διπλανής πόρτας»

Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Άγγελος Μπούρας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Με τον Άγγελο Μπούρα

«Πρώτη φορά συναντούσα άνθρωπο που μιλούσε σαν τρένο»

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννη Καλαβριανού

Με την Δέσποινα Γιαννοπούλου

Η σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!», αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του τρίπτυχου πρωτότυπων νεοελληνικών κειμένων υπό την θεματική «Βία παντού», που δημιούργησε και παρουσίασε το Θέατρο Τέχνης κατά την περίοδο 2021-2023, με την υποστήριξη επιχορήγησης του Υπουργείου πολιτισμού. Οι δύο προηγούμενες παραγωγές της «Βίας παντού», ήταν το «Cry», σε κείμενο-σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και το «Μοτέλ», σε κείμενο-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ γενική είσοδος, 12 ευρώ φοιτητικό-ανέργων-ατόμων με αναπηρίες. Ηλεκτρονική προπώληση: ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ! – ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ/ΚΑΒΑΛΑ | Εισιτήρια online! | More.com. Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 (11:00-14:00 και 18:00-20.00), στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (τηλ. 2510 620 566).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ