Το Cosmopolis festival συνεχίζει την περιήγηση στην κλασική μουσική του κόσμου για 3η συνεχόμενη χρονιά, με την ενότητα CosmoClassical. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με το χορευτικό τετραήμερο Kavala Tango Days και οκτώ συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στην Μεγάλη Λέσχη, από 2 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2023.

Η 2η διοργάνωση Kavala Tango Days, θα σηκώσει την αυλαία της φθινοπωρινής εκδοχής του φεστιβάλ, με ένα τετραήμερο γεμάτο χορό και μουσική. Από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, η Καβάλα θα χορεύει σε ρυθμούς Αργεντίνικου Tango στην Μεγάλη Λέσχη, όπου θα φιλοξενηθούν συναυλίες, χορευτικές βραδιές (milongas) και σεμινάρια, για αρχάριους και προχωρημένους. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους χορευτές που θα διδάξουν και θα παρουσιάσουν σόου, είναι οι παγκοσμίου φήμης maestros Sebastian Jimenez με την Maria Belén Gianchello, o Gabriel Marino με την Βάσια Θανοπούλου, που διαπρέπουν τα τελευταία έτη στην Αθήνα και οι ξεχωριστοί Lucas Gauto με την Νάιμα Γερασοπούλου.

Το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί με τις συναυλίες, αφιερωμένες στην κλασική μουσική. Στόχος του φετινού προγράμματος είναι, να φέρει το κοινό σε επαφή με την δυτικοευρωπαϊκή, αλλά και με την πλούσια ανατολική-λόγια κλασική μουσική, στους κόλπους της οποίας ανήκουν η Περσική, Αραβική, Ινδική, Κινέζικη και πολλές άλλες.

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2023, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το Cosmoclassical 2023 θα παρουσιάσει τις «Ημέρες Γ. Α. Παπαϊωάννου», προς τιμήν της μεγάλης καλλιτεχνικής παρουσίας του συνθέτη με καταγωγή από την Καβάλα. Το διήμερο θα αρχίσει με τον ταλαντούχο πιανίστα, Απόστολο Παληό κι ένα αφιέρωμα στον Sergei Rachmaninoff, με αφορμή την επέτειο 150 ετών από την γέννηση και 80 ετών από το θάνατο του. Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Κόζαλη.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 17 Νοεμβρίου 2023 με κλασική μουσική της Περσίας και το μουσικό σχήμα Regard Persian Trio, αποτελούμενο από τρεις Ιρανο-Καναδούς καλλιτέχνες, που έχουν στόχο να εξερευνήσουν τον νέο ήχο της περσικής μουσικής και των κλασικών μουσικών οργάνων που την χαρακτηρίζουν. Στις 18 Νοεμβρίου 2023, το βλέμμα στρέφεται σε μουσική και ποίηση από την Αραβία. Ο Ziad Rajab, μεγαλωμένος στο Χαλέπι της Συρίας, σε ένα ιδιαίτερα μουσικό οικογενειακό περιβάλλον, απ’ όπου πήρε και τα πρώτα του ερεθίσματα στο ούτι, έρχεται να μας συστήσει τα «πληθωρικά» ηχοτοπία της ανατολής.

Στις 24 του μηνός, η σκηνή του CosmoClassical θα φιλοξενήσει ένα μουσικό ταξίδι στην Ινδία, με τον Ιάσωνα Ψαράκη, συνθέτη-μουσικό της βόρειας ινδικής κλασικής μουσικής και σολίστ του Σιτάρ και Εσράτζ. Μαζί του ο Σπύρος Βασιλειάδης, στην ινδική τάμπλα. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, η λυράρισα και συνθέτρια σύγχρονης τροπικής μουσικής, Κέλυ Θωμά, έχοντας για έτη δάσκαλο τον Ross Daly, θα συστήσει στο κοινό του φεστιβάλ μουσική με επιρροές από διάφορες παραδόσεις, αλλά κι ένα δικό της μουσικό κόσμο, που δεν εντοπίζεται ούτε χρονικά, ούτε γεωγραφικά.

Το τελευταίο συναυλιακό διήμερο, θα υποδεχθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 τον Χρήστο Κόζαλη (βιολοντσέλο) και τον Γιάννη Κανάκη (πιάνο), σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, ενώ το Σάββατο 2 του μηνός, θα φιλοξενήσει δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η συναυλία θα περιδιαβεί ανάμεσα στον αισθησιασμό του Piazzolla, απέναντι στην γαλήνη του Takemitsu, στην αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας του Rochberg και στον ξεχειλίζοντα ρομαντισμό του Saint-Saens.

Η περιήγηση στην κλασική μουσική του κόσμου συνεχίζεται με ιδιαίτερες προτάσεις και στο φετινό CosmoClassical και σας προσκαλεί σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τα εισιτήρια, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cosmopolisfestival.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ