Μετά από μία ημέρα συντροφικότητας, αθλητισμού και αξέχαστων στιγμών, το Brevet Philippi 2023 ολοκληρώθηκε, αφήνοντας τους συμμετέχοντες και το κοινό με ευχάριστες αναμνήσεις. Ογδόντα οκτώ (88) ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, διένυσαν 210 χιλιόμετρα διασχίζοντας τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης, Παγγαίου, με τερματισμό τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, όπου τους περίμενε γιορτή με ωραίο τοπικό φαγητό, αφεψήματα, ροφήματα, ζωντανή μουσική, χορό, από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Οι ποδηλάτες, με περίσσεια θέληση και σθένος, τερμάτιζαν έως αργά το βράδυ στην πλατεία των Κρηνίδων, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και εμπνέοντας τους θεατές. Επίσης, πλήθος παιδιών και ενήλικων συμμετείχαν στα διαδραστικά εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έδωσαν μία διαφορετική διάσταση στην διοργάνωση. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της collage artist Μαριανέλλης Αναστασιάδου, έστειλαν περιβαλλοντικά μηνύματα δημιουργώντας τα δικά τους κολάζ για το ποδήλατο και το περιβάλλον.

Ο MTB Leader Χρήστος Κηπουρός και η ομάδα της Hype Trails πρόσφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους, μαθαίνοντας σε μικρούς ποδηλάτες ορθούς οδηγικούς τρόπους, ενώ ο βραβευμένος φωτογράφος Stratos Agiani, μύησε τους μεγαλύτερους στον κόσμο της φωτογραφίας με κινητό τηλέφωνο, σε έναν άκρως ενδιαφέροντα περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων.

Την ίδια ώρα, φίλοι όλων των ηλικιών, μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο, έμαθαν για τα βότανα της περιοχής και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, από την ομάδα των «Οψόμεθα» (Ελένη Ιωαννίδου, Ιωάννης Ζαλίδας, Μακρίνα Στρατηλάτη, Βίβιαν Μπάκαβου, Νέλλη Γεωργιάδου) και εθελόντριες της διοργάνωσης (Παναγιώτα Μπάκαβου, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Πηνελόπη Παπακωνσταντίνου) και γέμισαν με αρώματα την πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.

Η φετινή διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς σηματοδότησε την αποδοκιμασία στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενισχύοντας τον αντιπολεμικό χαρακτήρα της δράσης, αλλά και την συλλογικότητα μέσα στην κοινωνία, όπου μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα, συνυπάρχουν, αλλάζουν ιδέες και συνδημιουργούν.

Η επιτυχία του Brevet Philippi δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την αμέριστη υποστήριξη των Δήμων Καβάλας, Προσοτσάνης, Αμφίπολης, Παγγαίου, του δημοτικού συμβουλίου νέων του Δήμου Παγγαίου, των χορηγών, των εθελοντών και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Οι χορηγοί, που είναι συνεχώς δίπλα στην διοργάνωση, ήταν θερμοί υποστηρικτές του εγχειρήματος. Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά, ακόμα, τους χορηγούς επικοινωνίας, που βοήθησαν να διαδοθεί το μήνυμα της ενότητας του «Πάρκου Φιλίππων», με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δεσμών των οικισμών και την ολιστική τουριστική ανάπτυξη. Ένας ακόμα πολύ σημαντικός πυλώνας του θεσμού, είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, που πρόσφεραν φιλοξενία και κεράσματα στους ποδηλάτες και στους θεατές.

Τα σχέδια για την επόμενη ποδηλατική δράση άρχισαν και οι διοργανωτές είναι ενθουσιασμένοι, για να δημιουργήσουν ένα ακόμα πιο αξέχαστο ποδηλατικό γεγονός το 2024.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ