-Μετά από το «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα», η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή ούτε στο πρωτάθλημα ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης! Θυμίζω ότι, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 υποβιβάστηκε από την Β΄ εθνική κατηγορία (νυν National League 1) στην Γ΄ εθνική κατηγορία (νυν National League 2).

-Το περασμένο καλοκαίρι δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, στο οποίο θα αντιμετώπιζε, μεταξύ άλλων, τις «συμπολίτισσες» ομάδες της Αγίας Βαρβάρας και του Αστέρα Καβάλας. Θα περίμενε κάποιος να αγωνιστεί, τουλάχιστον, στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. με την λεγόμενη «αναπτυξιακή» ομάδα. Εσύ το λες; Η «αναπτυξιακή» ομάδα, που έκανε «επίδειξη δύναμης» στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. των δύο προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων, διαλύθηκε! Γιατί, η πλειοψηφία των παικτών ήταν από μεταγραφή και αποκτήθηκαν για να παίξουν στα πρωταθλήματα της Α2 και της Β΄ εθνικής κατηγορίας! Οι Καβαλιώτες παίκτες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν νέα ομάδα.

-Έτσι, αφού δεν ευόδωσε η «σύμπλευση» με τον Α.Ο.Κ., η Ε.Κ. Καβάλας, που την περίοδο 2022-2023 βρισκόταν στην Α2 εθνική κατηγορία, δεν εκπροσωπείται σε κανένα πρωτάθλημα ανδρών, μετά από την ίδρυσή της το 2003! Θυμήθηκα, καρντάσια, την δήλωση που έκανε ο Τζίμης Κουστένης, που ήταν προπονητής στην Β΄ εθνική κατηγορία, στην τελευταία εμφάνιση σε εθνική κατηγορία, ο οποίος είπε ότι η «Ένωση» είναι το μεγάλο brand name της κατηγορίας. Μερικούς μήνες μετά ήρθε ο υποβιβασμός στην Γ΄ εθνική κατηγορία και στην συνέχεια η διάλυση!

-Σήμερα, η Ε.Κ. Καβάλας υπάρχει με δύο τμήματα εφήβων και παίδων, τα οποία αγωνίζονται στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. Το 2003, η Ε.Κ. Καβάλας δημιουργήθηκε από την διάλυση των ανδρικών τμημάτων του Α.Ο.Κ., του Αστέρα και του Ηρακλή Ποταμουδίων και την συνένωση αυτών. Στα 20 χρόνια πορείας είχε: 6 συμμετοχές στην Α1 εθνική κατηγορία, 7 συμμετοχές στην Α2 εθνική κατηγορία, 3 συμμετοχές στην Β΄ εθνική κατηγορία και 4 συμμετοχές στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Αλλά, στο τέλος δεν είχε ούτε μία αναπτυξιακή ομάδα να κατεβάσει στο περιφερειακό πρωτάθλημα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ