Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας, την περίοδο 2016-2018, συμμετέχει στην υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “From Science to Art; Robotics Science Center with STEM-A”, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Να σημειωθεί ότι, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας την τρέχουσα σχολική περίοδο, συμμετείχε σε τρία εγκεκριμένα προγράμματα Erasmus+. Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος συνεργάζεται με άλλους τρεις ευρωπαϊκούς οργανισμούς από την Σμύρνη, την Νάπολη και το Βουκουρέστι.

Το πρόγραμμα έχει στόχο, να κάνει τη διδασκαλία πιο ελκυστική, ευχάριστη, δημιουργική και ενδιαφέρουσα προς τους μαθητές και πιο αποδοτική με STEM-A συνδυάζοντας, δηλαδή, με τρόπο πρωτοποριακό και καινοτόμο, τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανολογίας και των μαθηματικών με την τέχνη. Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε εργαστήρια Ρομποτικής και θα αξιοποιηθούν καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι, που ενεργοποιούν τους μαθητές βοηθώντας τους να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη η 1η διεθνής συνάντηση με μαθητές. Στη συνάντηση το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τέσσερις μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές, που είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο επιστημονικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια και δράσεις σχετικά με το αντικείμενο του προγράμματος, να επισκεφτούν σχολεία, ερευνητικά κέντρα, μουσεία, τεχνολογικά πάρκα. Επίσης, ξεναγήθηκαν στις παλιές και στις σύγχρονες γειτονιές της μαγευτικής Σμύρνης, στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, επισκέφτηκαν υδροβιότοπους, γραφικά χωριουδάκια, το «σπίτι» της Παναγίας. Επέστρεψαν στην Καβάλα έτοιμοι να μοιραστούν τις αποκτηθείσες γνώσεις και εμπειρίες, καθώς και τα οφέλη από τη συνάντηση στο περιβάλλον τους και στην τοπική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ