• Διάβασα τις δηλώσεις των συντελεστών της παράστασης «Το ψωμί  της Νινευί», οι οποίοι μίλησαν με πολύ ενθουσιασμό για το έργο στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στο Δημαρχείο Καβάλας. Προσωπικά, καρντάσια, όταν ακούω και διαβάζω ωραία σχόλια είμαι επιφυλακτικός. Κρατάω μικρό καλάθι, μέχρι να αποκτήσω προσωπική άποψη. Οι θεατές, πάντως, που είδαν το έργο που έγραψαν οι συντοπίτες αδελφοί Κούφαλη και παίζουν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς, έμειναν ικανοποιημένοι. Το έργο παίχτηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα αρχίσει την περιοδεία του στην Ελλάδα από την Καβάλα.
  • Θα πήγαινα να δω μία από τις τέσσερις παραστάσεις στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», αλλά όταν είδα την τιμή του εισιτηρίου άλλαξα γνώμη. Μου φάνηκε «αλμυρή» για την εποχή που ζούμε. Με 15 ευρώ (το άτομο), καρντάσια, δεν νομίζω να γίνει sold out στις τέσσερις παραστάσεις. Δεν γνωρίζω πολλά ζευγάρια σήμερα, τα οποία θα δώσουν 30 ευρώ, για να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση. Ειδικά σε μία πόλη της περιφέρειας της Ελλάδας, όπως είναι η Καβάλα, που το θεατρόφιλο κοινό είναι περιορισμένο.
  • Νομίζω ότι οι υπεύθυνοι της παραγωγής, μπορούσαν να βάλουν πιο ελκυστικό εισιτήριο και κυρίως, πιο ρεαλιστικό για την οικονομική πραγματικότητα. Στο θέατρο, όπως και στα άλλα μαζικά θεάματα, οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν μόνοι τους, αλλά με παρέα. Ακόμα και για δύο φοιτητές, που θα πληρώσουν μειωμένο εισιτήριο, τα 24 ευρώ (12+12) είναι ένα καλό «χαρτζιλίκι». Κι άντε, εδώ στην Καβάλα γνωρίζουμε τους αδελφούς Κούφαλη και κάποιοι στηρίζουν τις δουλειές τους. Στις άλλες πόλεις, που θα παιχτεί η παράσταση, με την ίδια τιμή εισιτηρίου ο κόσμος θα γκρινιάξει. Κι ας παίζουν η Πρωτοψάλτη με τον Ζαλμά.
  • Το θέατρο είναι ωραία τέχνη και μεγάλο «πανεπιστήμιο», όπως είπε κάποιος καλλιτέχνης, αλλά πρέπει να είναι προσιτό σε όλα τα βαλάντια. Πρέπει να γίνει λαϊκό θέαμα και όχι προνόμιο των οικονομικά ευκατάστατων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ