- Όπως και να το κάνουμε, καρντάσια, δεν είναι το ίδιο να λειτουργούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δύο ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και από τον προσεχή Σεπτέμβριο να μείνει ένα.
- Ακούγεται σ’ εσάς το ίδιο η ονομασία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας; Ένας τρίτος θα ρωτήσει που εδρεύει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας; Στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη, ή μήπως στο Βόλο; Ενώ, όταν διαβάζει Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αμέσως προσδιορίζει τη γεωγραφική έδρα του ιδρύματος.
- Ένα ίδρυμα σβήνεται από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αντάλλαγμα κάποιες σχολές ενός «πανεπιστημιακού» ιδρύματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
- Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα πρόβαλε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Με τις ανταλλαγές καθηγητών και σπουδαστών, ήταν ένα «εργαλείο» τουριστικής προβολής για τον τόπο. Η ίδρυση κάποιων σχολών στην Καβάλα και στη Δράμα, στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, ποια προβολή θα προσφέρει στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης;
- Δικαίως ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, κάλεσε στο γραφείο του, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για να συζητήσουν σχετικά με το τοπίο που διαμορφώνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρέπει, όμως, να καλέσει και τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για να εκφράσει τον προβληματισμό του, για τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.
- Οι τοπικοί άρχοντες, αιρετοί της κεντρικής διοίκησης και της περιφερειακής-τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να διεκδικήσουν τη λειτουργία ενός μεγάλου τριτοβάθμιου ιδρύματος στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα