Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, σε μία κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του σωματείου, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, έγινε η κοπή βασιλόπιτας του σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας». Παραβρέθηκαν αρκετοί από τους νέους που στηρίζει το σωματείο και εκπρόσωποι Αρχών, φορέων και άλλων συλλόγων.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει ακόμα τα εξής: «Το 2024 συμπληρώνονται δεκατρία χρόνια εθελοντικής, σημαντικής και ουσιαστικής προσφοράς προς τα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας, πρώην Παιδόπολη και τους νέους ενήλικες που αποκόπτονται απότομα από το υποστηρικτικό περιβάλλον του φορέα όπου για χρόνια ζούσαν, καλούμενοι να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της ζωής, χωρίς να έχουν κάποιον να τους στηρίζει.

Ο Πατέρας Χερουβίμ, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ευλόγησε την βασιλόπιτα και ανέφερε ότι: «Η υποστήριξη και η ενασχόληση με τα παιδιά, πάντα είναι σημαντική και ωφέλιμη», ενώ συνεχάρη το σωματείο για το μεγάλο έργο που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους: ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Πασχαλίδης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών και ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο αντιδήμαρχος οικονομικού προγραμματισμού και δημοτικής περιουσίας του Δήμου Καβάλας, Ιωάννης Προμούσας, ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, η πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αντιπρόεδρος του σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, πρόεδροι και μέλη συλλόγων της πόλης μας: Θασιακή Ένωση Καβάλας, Κωνσταντίνος Χιόνης, «Γιατροί του Κόσμου», Άννα Γιοβανιού, Inner Weel, Έφη Λοϊζά, Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας, Μιχάλης Τσουλφίδης, πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Παρασκευής, Απόστολος Λυκουρίνος, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας, Ευαγγελία Οικονομίδου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Καβάλας, Θώμη Αγγέλου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας, Αντωνία Βαλασιάδου, Κοινωνικός Συνεταιρισμός (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) Καβάλας, Αγγελική Δημητρακάκη, σύλλογος αλιευτικών πλοίων Καβάλας, Ιωάννης Μανιός, ανάδοχοι γονείς, γονείς που προχώρησαν σε παιδοθεσία από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας πολλοί φίλοι και μέλη του σωματείου, που είχαν την ευκαιρία μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα χαράς, να συζητήσουν για τους σκοπούς και τους στόχους του σωματείου.

Από τον πρόεδρο έγινε αναδρομή στην πλούσια δράση του σωματείου. Ευχαρίστησε τους δωρητές και όλους όσοι στηρίζουν το έργο του σωματείου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους ιατρούς, που ανιδιοτελώς εξετάζουν και φροντίζουν παιδιά και νέους που υποστηρίζει το σωματείο. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρωτοποριακό πρόγραμμα: «Υποστήριξη διαβίωσης νεαρών ενηλίκων που αποχωρούν από τα Π.Π.Π. Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και η ένταξή τους στην κοινωνία».

Ανακοινώθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις για το 2024, με κύριο στόχο την συνεργασία με τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας, την υποστήριξη των νέων που φιλοξενήθηκαν στα Π.Π.Π. Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., την συνεργασία με τον σύλλογο αποφοίτων Παιδοπόλεων Βόλου, την συνεργασία με τους φορείς και την κοινωνία του Νομού μας».

Το δελτίο Τύπου καταλήγει: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους  χορηγούς της εκδήλωσης, για τα δώρα της βασιλόπιτας και της κλήρωσης, τους κοσμηματοπώλες της πόλης, Δημήτριο Μαυρίδη και Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη, τα αρτοζαχαροπλαστεία Ανδρέα Σκλαρή, για την χορηγία της ποικιλίας εδεσμάτων και της βασιλόπιτας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ