– Προχθές, τρόπος του λέγειν, έγινε στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου στη Λυδία, μία συνάντηση της ομάδας νέων επιστημόνων «Οψόμεθα εις Φιλίππους», που επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο προβολής και ανάπτυξης της περιοχής με τον τίτλο: «Πάρκο Φιλίππων».
– Προσπαθώ να θυμηθώ, καρντάσια, πότε έγινε η προηγούμενη εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο στη Λυδία και δεν με βοηθάει η μνήμη μου.
– Απορώ, ειλικρινά, για ποιο λόγο κατασκευάστηκε αυτός ο χώρος, αφού χρησιμοποιείται ελάχιστα τόσο από Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, όσο και από τους άλλους τοπικούς φορείς και συλλόγους.
– Ίσως μετά την ανακήρυξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το συνεδριακό κέντρο να αποκτήσει αξία και συχνότερη χρήση.
– Εάν γίνει κάποια γιορτή για το γεγονός, όπως ανέφερε η Δήμητρα, μπορεί να φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο χώρο.
– Είναι κρίμα να έχουμε τέτοιες υποδομές και να μην τις εκμεταλλευόμαστε, για να φιλοξενήσουμε συνέδρια, ημερίδες και άλλες διοργανώσεις που θα φέρουν κόσμο και θα προβάλλουν τον τόπο.
– Δεν την ενδιαφέρει, άραγε, την Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, εκτός από τον θρησκευτικό, να αναπτυχθούν κι άλλες μορφές τουρισμού στην Καβάλα;
– Τι έγινε, καρντάσι Χρήστο Ηλιάδη, με τις άδειες ανέλκυσης των ναυαγίων στο Νομό Καβάλας και ειδικά του μισοβυθισμένου πλωτού γερανού στην ακτή της Ραψάνης;
– Μήπως περιμένετε να τελειώσει η τουριστική σεζόν για να το απομακρύνετε;
– Τόσο καιρό εκεί, πάντως, δεν είδα τουρίστα να το φωτογραφίζει, ούτε να φωτογραφίζεται με φόντο αυτό.
– Μάλλον δεν αποτελεί αξιοθέατο για τους επισκέπτες, όπως το ναυάγιο της Ζακύνθου.
– Όταν τελειώσει η γραφειοκρατική διαδικασία, να πεις στον ιδιώτη να αρχίσει πρώτα από τον πλωτό γερανό την ανέλκυση των ναυαγίων.