Το πτώμα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής να επιπλέει έξω από το λιμάνι της Καβάλας, κάτω από το Φάρο, δεν ανήκε σε γυναίκα αλλά σε άνδρα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που έστειλε σε ορισμένα δημοσιογραφικά γραφεία, όπως το συνηθίζει, εξαιρώντας εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη δική μας εφημερίδα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

«Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες, της Παρασκευής, μια (01) σορός ανδρός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού λιμένα Καβάλας. Ανωτέρω σορός ηλικίας περίπου 65-70 ετών, ύψους περίπου 1,60 μ. κανονικής διάπλασης, με γκρίζα κοντά μαλλιά, έφερε μαύρο παντελόνι φίρμας, πουλόβερ, ζακέτα χρώματος εκρού, αντιανεμικό και γκρι αθλητικά παπούτσια, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας».

Για την λανθασμένη πληροφόρηση, δεν φταίνε σε τέτοιες περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι, δεδομένου ότι καμιά δυνατότητα δεν έχουν να διασταυρώσουν τέτοιες πληροφορίες, παρά μόνο από τα δελτία τύπου, που εκδίδουν αυτές οι υπηρεσίες με καθυστέρηση μιας ή και δυο ημερών. Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, ακόμη και τα τηλεγραφικώς γραμμένα δελτία τύπου, το Λιμεναρχείο Καβάλας, τα στέλνει μόνο σε ελάχιστα δημοσιογραφικά γραφεία. Παρά το γεγονός, ότι επανειλημμένα ζητήσαμε από τους προηγούμενους Λιμενάρχες, (και διοικητές Πυροσβεστικής) να έχουμε κι εμείς τα δελτία τύπου και μάλιστα αμέσως μετά τα συμβάντα, ποτέ δεν εισακουστήκαμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ