Η Hellenic Seaplanes έγινε η αεροπορική εταιρεία που προσγείωσε στην Ελλάδα το πρώτο υδροπλάνο του στόλου της, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Το επιβατικό υδροπλάνο στεγάζεται στην βάση υποστήριξης στα Μέγαρα. Πρόκειται για ένα Caravan C-208, της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας CESSNA, αμφίβιου τύπου, που θα δραστηριοποιηθεί στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας, με την χρήση πλωτήρων σε συνδυασμό με το υπάρχον δίκτυο αεροδρομίων.

Το πολυτελές υδροπλάνο έχει χωρητικότητα 8-12 θέσεων και με μέση ταχύτητα τα 300 χιλιόμετρα ανά ώρα, προορίζεται να δώσει έξυπνες λύσεις για γρήγορη μετακίνηση επιβατών μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το Cessna Caravan C-208, είναι ιδανικό για οργανωμένα αεροπορικά δρομολόγια, ναυλωμένες (charter) ιδιωτικές πτήσεις και ταξίδια περιηγητικού περιεχομένου.

Μήπως να γίνει μία επαφή με την κατασκευάστρια εταιρεία, για να δημιουργηθεί στην Καβάλα μονάδα παραγωγής επιβατικών υδροπλάνων; Ή, να ενθαρρύνει η κυβέρνηση μία τέτοια επένδυση στην περιοχή από ελληνική εταιρεία. Θα αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ