Ο Δήμος Νέστου ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα γίνει στη Χρυσούπολη. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και καταστημάτων, από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης έως και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2018.

Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., τραπεζών, Οργανισμών, τις εσπερινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Οργανισμούς κ.λπ., για τη σημασία της επετείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ώρα 07:30 Εορταστικό εωθινό από τη Φιλαρμονική του Δήμου και κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.

Ώρα 10:00 Προσέλευση στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου των σημαιοφόρων και παραστατών.

Ώρα 10:30 Δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Θα παραβρεθούν ο δήμαρχος, η πρόεδρος με το δημοτικό συμβούλιο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι του στρατού, της Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων με το προσωπικό τους, οι έφεδροι αξιωματικοί, οι ανάπηροι και τα προεδρεία των σωματείων και συλλόγων.

Στην εκκλησία το δημοτικό συμβούλιο, οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων κ.λπ., θα σταθούν στο δεξιό μέρος του ναού. Στο αριστερό μέρος, θα σταθούν οι εκπρόσωποι του στρατού, της Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι πρόεδροι σωματείων και συλλόγων.

Ώρα 11:15 Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων, όπου θα είναι παρατεταγμένες αντιπροσωπείες των σχολείων με τις σημαίες τους και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας, από την εκπαιδευτικό του 2ου δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης, Ανατολή Τασχουνίδου.

Ώρα 11:45 Παρέλαση. Τα τμήματα θα ξεκινήσουν μπροστά από τον Ο.Τ.Ε. και θα παρελάσουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, μέχρι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Στην πρώτη σειρά της εξέδρας θα βρίσκονται: ο δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του στρατού, της Αεροπορίας, ο διοικητής Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής, ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Χρυσούπολης.

Στη δεύτερη σειρά της εξέδρας θα βρίσκονται: οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Την ημέρα της τελετής, το γενικό πρόσταγμα δόθηκε στην εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του 2ου δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης, Ελισάβετ Μολοχίδου. Τελετάρχης ορίστηκε η προϊσταμένη Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Νέστου, Ισμήνη Καραγεώργη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ