-Η Αναστασία Ιωσηφίδου δικαιούται να ομιλεί (και να ασκεί κριτική), για την κατάσταση στην δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας, διότι για πέντε συναπτά έτη ήταν επικεφαλής της επιχείρησης. Η άποψη της, επομένως, έχει ενδιαφέρον και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Ερωτηθείσα για την πορεία της «Δημωφέλεια» τα τελευταία 4 έτη, έκανε το ακόλουθο, εύστοχο, σχόλιο: «Η κραταιά «Δημωφέλεια» του 2019, με το εύρωστο ταμείο, την εξωστρέφεια που έφθανε σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου (σ.σ. από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέχρι την Ινδία) διαφημίζοντας την Καβάλα, την πανελλήνια αναγνώριση ως μοντέλου κοινωφελούς επιχείρησης, με το πλήθος των δράσεων, που πολλές από αυτές ήταν μοναδικές σε εθνικό επίπεδο, δεν υπάρχει πλέον». Και πρόσθεσε: «Την θέση της έχει πάρει μία εσωστρεφής επιχείρηση, η οποία, ουσιαστικά, διοικείται από έναν καλλιτεχνικό διευθυντή, ωσάν να πρόκειται για πολιτιστικό Οργανισμό, που ακόμα όμως κι αυτό το πολιτιστικό προϊόν που παράγει, είναι για τους λίγους και όχι για τους πολλούς, όπως οφείλει να κάνει μία κοινωφελής επιχείρηση». Και κατέληξε: «Στην πραγματικότητα, η σημερινή διοίκηση αντιμετώπισε την «Δημωφέλεια» όχι ως ένα πολυεργαλείο ανάπτυξης για τον Δήμο μας, αλλά, απλά, ως ταμείο».

-Πράγματι, την τελευταία τριετία, η διοίκηση της «Δημωφέλεια» έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, την μεγαλύτερη, στην «αναδιοργάνωση» του Cosmopolis festival. Στην ουσία, ικανοποίησε το «όραμα» του καλλιτεχνικού συμβούλου, Άλκη Ζοπόγλου, να παρουσιάσει μία διοργάνωση με διαφορετική φιλοσοφία, που κράτησε μόνο την ονομασία από την παλιά «ταυτότητα». Το νέο δημιούργημα, του Άλκη Ζοπόγλου, είναι κάτι συγκεχυμένο, γι’ αυτό και «αγκαλιάστηκε» από μικρή μερίδα θεατών. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα της «Δημωφέλεια» υπολειτουργούν και αυτό δεν είναι μομφή προς το άξιο προσωπικό της κοινωφελούς επιχείρησης.

-Η «Δημωφέλεια» είναι ένας πολιτιστικός Οργανισμός που διοργανώνει το Cosmopolis festival, όπως το «Πατρινό καρναβάλι κοινωφελής επιχείρηση»! Με δυσκολία διεξάγεται το εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, ενώ ήταν «αναγκαστική» η συμμετοχή στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου. Διότι, θα επρόκειτο για μεγάλο πισωγύρισμα, να απουσιάσει ο Δήμος Καβάλας από την κυριότερη τουριστική αγορά. Ο λόγος της υπολειτουργίας της «Δημωφέλεια», είναι το πενιχρό «ταμείο», αφού τα περισσότερα χρήματα, τα προηγούμενα τρία έτη, δαπανήθηκαν για την διοργάνωση του αμφιλεγόμενου Cosmopolis festival. Τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου (6 εναντίον 6) των δημοτικών σχολείων; Θα τολμήσει η «Δημωφέλεια» να διεισδύσει σε νέες τουριστικές αγορές, πέρα από αυτές των βαλκανικών χωρών; Πως αξιοποιείται, επίσης, η περιουσία της «Δημωφέλεια»; Ποιες ενέργειες έγιναν, από την διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης, για να εκσυγχρονιστεί η δημοτική αγορά της πόλης;

-Η Αν. Ιωσηφίδου ανέβασε το επίπεδο λειτουργίας της «Δημωφέλεια» και τον πήχη των προσδοκιών από την επιχείρηση. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα κάνει για τον Δήμο ως δήμαρχος Καβάλας. Το «πέρασμά» της από το «τιμόνι» της κοινωφελούς επιχείρησης, είναι εχέγγυο για την δουλειά που θα κάνει ως επικεφαλής όλου του Οργανισμού του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ