- Δεν μπορώ να κατανοήσω, καρντάσια, γιατί μερικοί έχουν τέτοιο νταλκά και ψάχνουν να βρούνε θέματα που προκαλούν ένταση και αντιπαράθεση. Μετά τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στη διεθνή έκθεση τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, ανέκυψε το ζήτημα με τις πηγές του Κεφαλαρίου από τις οποίες υδροδοτείται η πόλη της Καβάλας.
- Πολύ συνετά ο δήμαρχος Δοξάτου, στα όρια του οποίου βρίσκεται το Κεφαλάρι, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να «συγκρουστεί» με τον Δήμο Καβάλας για τις πηγές. «Εμείς διεκδικούμε μία σωστή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας», είπε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να είμαστε συνετοί και να μην ανοίγουμε μέτωπα ο ένας εναντίον του άλλου. Όλα τα ζητήματα λύνονται με συζήτηση. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με την κυρία Τσανάκα». Όταν υπάρχει καλή διάθεση, επομένως, μπορεί να αποφευχθεί η αντιπαράθεση και η πόλωση.
- Την όξυνση επιδιώκουν, μόνο, όσοι έχουν συμφέρον από την κατάσταση αυτή. Είναι εκείνοι, που επιρρίπτουν την ευθύνη για το θέμα που προέκυψε στον Δήμο Καβάλας. Αλλά, σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, το ζήτημα άνοιξε ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι πηγές ανήκουν γεωγραφικά, διοικητικά και ιδιοκτησιακά στον Δήμο Δοξάτου. Ας αφήσει ο βουλευτής Δράμας τους δύο Δήμους να βρούνε τη λύση. Δεν χρειάζεται να «βάζει φυτίλια» και να «χώνει την ουρά του», για να αναδειχθεί πολιτικά.
- Η λαϊκή ρήση λέει ότι: «Όποιος πηγαίνει για μαλλί, θα βγει κουρεμένος». Όσοι επιζητούν την τεταμένη κατάσταση, για να έχουν λόγο ύπαρξης, αργά, ή γρήγορα, θα πάρουν αυτό που τους αρμόζει. Είναι δυνατόν να μεταφέρονται δηλώσεις, μέσω του τοπικού Τύπου, ότι: «εμείς θα κλείσουμε το νερό και όποιος θέλει, από κει και πέρα, νερό, ας έρθει να πάρει από εμάς». Τι είναι, ρε καρντάσια, το νερό; Ιδιοκτησία του κράτους, των Δήμων, δημάρχων, βουλευτών, ιδιωτών, για να κλείνουν την παροχή;
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα