Ίσως είναι το μεγαλύτερο έργο για την πόλη της Καβάλας μετά την κατασκευή του σταθμού βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, από τον Ελευθέριο Αθανασιάδη, τη δεκαετία του 1980. Σίγουρα είναι ένα έργο που «φέρει τη σφραγίδα» της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά θα υλοποιήσει ο νέος δήμαρχος! Όπως και το έργο ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων (σ.σ. σύνδεση με τις πηγές Βοϊράνης). Αναφερόμαστε στην κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) του δυτικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία θα εξυπηρετεί όλους τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας-Δράμας. «Για παραπάνω από τέσσερα χρόνια, παλέψαμε, παρακαλέσαμε, απειλήσαμε και κάναμε αλλεπάλληλα ταξίδια. Τελικά, τα καταφέραμε!», είπε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στο Δημαρχείο, με σκοπό να ανακοινώσει ότι το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, με προϋπολογισμό 31 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται, επομένως, για μία «παρακαταθήκη» στη νέα δημοτική αρχή, κάτι που αναγνώρισε και ο επόμενος δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, στην τηλεφωνική επικοινωνία με την Δ. Τσανάκα. «Του τηλεφώνησα, για να τον ενημερώσω σχετικά με την ένταξη του έργου και μου είπε: «Ευχαριστώ δήμαρχε, για το δώρο που μου κάνετε», είπε η δήμαρχος στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Η Μ.Ε.Α. θα κατασκευαστεί στο Εσκί Καπού και θα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 53.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως με αναερόβια μέθοδο (κλειστού τύπου). Συγχρόνως, θα δημιουργήσει περισσότερες από εκατό θέσεις εργασίας, επεσήμανε η δήμαρχος Καβάλας και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Ευάγγελο Καπετάνιο, για την πολύτιμη αρωγή και συνεργασία τους στην έγκριση του έργου.

Όπως και στο έργο της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) του Δήμου, που παρελήφθη σε «ημι-κωματώδη κατάσταση», σχολίασε η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν, για την αδειοδότηση και την τοποθέτηση κινητής μονάδας επεξεργασίας, προκειμένου να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων που θάβονται. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι ποιότητας ζωής, Ανέστης Τσουρουκίδης και οικονομικών, Ηλίας Καλανταρίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ