– Για να μη ξαναζήσουμε αυτό το «μασκαραλίκι», στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη μνήμη των αξιωματικών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που έχασαν τις ζωές τους, από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, στη διάρκεια του «θερμού» επεισοδίου κοντά στη βραχονησίδα Ίμια, το έτος 1996, καλούμε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) και το αντίστοιχο Υπουργείο, να αναλάβουν, από κοινού, τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
– Δεν γίνεται να καπηλεύονται τη μνήμη των ελλήνων αξιωματικών οι διάφοροι εθνικιστές και, συγχρόνως, να την αμαυρώνουν οι αντιεξουσιαστές, με τα «στημένα» επεισόδια στην Αθήνα και στη φιλήσυχη πόλη της Καβάλας.
– Ο ελληνικός λαός τιμάει το έμψυχο δυναμικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι ο θεματοφύλακας της ειρήνης και της προόδου της χώρας. Και πολύ περισσότερο, τιμάει τη μνήμη των στρατιωτών που δίνουν τη ζωή τους, για την υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας.
– Την τιμή αυτή, όμως, οφείλουν να αποδίδουν η πολιτεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τελεία και παύλα. Αυτά που έγιναν την περασμένη Κυριακή (29 Ιανουαρίου 2017) στο κέντρο της Καβάλας, από τις θλιβερές μειοψηφίες εθνικιστών και αντιεξουσιαστών, προσέβαλαν τη μνήμη των αξιωματικών που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος.
– Πολύ σωστά επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, το ζήτημα της διαμονής των Βούλγαρων, κυρίως, επισκεπτών σε ιδιωτικές κατοικίες και της χρήσης τους στο πλαίσιο της νομιμότητας.
– Αλλά, πως μπορεί το ελληνικό κράτος να ελέγξει και να απαγορεύσει τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες «εξοχικών» κατοικιών, να «φιλοξενούν» συμπατριώτες τους, ή άλλης εθνικότητας επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, στερώντας, έτσι, από τα ξενοδοχειακά και τα άλλα καταλύματα της περιοχής πιθανούς πελάτες;
– Αυτό που πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος, είναι να ενισχύσει την προσπάθεια των Ελλήνων και ιδιαίτερα των ντόπιων, να κατασκευάσουν ποιοτικά καταλύματα, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Έτσι, θα δοθεί μία «ανάσα» στον κατασκευαστικό κλάδο, που έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση.
– Όσον αφορά τη διαπίστωση του Μ. Αμοιρίδη, ότι η συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις, δεν είναι, πλέον, το βασικό εργαλείο τουριστικής προβολής, θα διατυπώσουμε την εξής άποψη.
– Η συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού είναι (πολύ) χρήσιμο εργαλείο, όταν γίνεται με στοχευμένο τρόπο. Στις εκθέσεις, εκτός από το κοινό, συναναστρέφονται και επαγγελματίες του τουρισμού, με τους οποίους οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και των Δήμων μπορούν να κλείσουν επωφελείς συνεργασίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ