Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κάτω των δεκαέξι ετών (Κ16) στην Ελευθερούπολη και την Χαλκίδα συναντήθηκε η επόμενη γενιά του ελληνικού στίβου, που έδωσε ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον. Εξίσου ενθαρρυντική, ήταν και η παρουσία των φιλάθλων στα δύο στάδια τις ημέρες των αγώνων. Γονείς, συγγενείς, φίλοι του στίβου παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Οι αγώνες έγιναν με επιτυχία και με την στήριξη των δημοτικών Αρχών Παγγαίου και Χαλκίδας και των τοπικών Ενώσεων Αθλητικών Σωματείων (Ε.Α.Σ.). Η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Σοφία Σακοράφα, βρέθηκε στην Χαλκίδα, για να παρακολουθήσει τους αγώνες στον νότιο όμιλο, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αθλητές και αθλήτριες, να τους ευχαριστήσει για την προσπάθεια που κάνουν και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της ενημέρωσης αθλητών και αθλητριών για την πολιτική διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια και μπλουζάκια σε όλους τους μετέχοντες των δύο ομίλων.

Η συμμετοχή στην διοργάνωση ήταν μεγάλη από εκατοντάδες παιδιά των δεκάδων αθλητικών σωματείων. Οι αθλητές και αθλήτριες ανταπεξήλθαν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στην Ελευθερούπολη έγινε ο βόρειος όμιλος, με τον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων να αναδεικνύεται πρωταθλητής στα αγόρια με 92 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν ο Γ.Σ. Σερρών με 82 και ο «Πελασγός» Λάρισας με 71 βαθμούς. Ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων κατέλαβε την 1η θέση και στα κορίτσια με 116 βαθμούς και ακολούθησαν, ο Γ.Σ. «Νίκη» Βόλου (64 βαθμοί) και ο Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης (56 βαθμοί).

Στην Χαλκίδα αγωνίστηκαν τα σωματεία του νοτίου ομίλου. Πρωταθλητής στα αγόρια αναδείχθηκε ο Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος», με 63 βαθμούς και ακολούθησαν, ο Α.Σ. «Έφηβος» Χίου με 44 και ο Σ.Α.Κ.Α. με 43 βαθμούς. Στα κορίτσια, ο Γ.Σ. Κερατσινίου πήρε την 1η θέση με 56 βαθμούς και ακολούθησαν, ο Α.Ο. «Κάλλιστος» με 52, ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν με 50 βαθμούς, ο Α.Ο. Φιλοθέης και ο Ο.Φ.Κ.Α. «Οδυσσέας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ