OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Ο Makis βρήκε νέο «στόχο» της κριτικής του απέναντι στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Αφού τα βρήκε «μπαστούνια» με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια», έστρεψε τα «πυρά» προς τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου), τον Πέτρο Πετρόπουλο, για τις «τεχνικές εργασίες» που έγιναν στο τέλος του περασμένου έτους, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».
– Το αισθητικό αποτέλεσμα της παρέμβασης, δεν άρεσε (καθόλου) στον Makis, ο οποίος θα απέχει από την παρακολούθηση των παραστάσεων στο δημοτικό θέατρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη γούστου του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
– Φυσικά και αστειεύομαι, καρντάσια, διότι αμφιβάλλω αν ο Makis έχει παρακολουθήσει κάποια θεατρική παράσταση στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», ή στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
– Ενδιαφέρεται, όμως, για το θεατρόφιλο κοινό, την αισθητική και την ασφάλεια του. Όχι ο ίδιος, αλλά κάποιος συνεργάτης του, που μάλλον «χαλάστηκε» από το αποτέλεσμα της ανακαίνισης.
– Όταν αναφέρεται κάποιος στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να αξιολογεί το έργο που παράγει και προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
– Το αν ο τοίχος βάφτηκε με λαχανί, ή βυσσινί, χρώμα, αν οι λάμπες που φωτίζουν την είσοδο δεν θυμίζουν θέατρο, αλλά κάποιο άλλο χώρο, αν θα κατασκευαστεί αυτόματη πόρτα και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση έγινε, νομίζω πως έχουν ελάχιστη σημασία, μπροστά στην επιτακτική ανάγκη να συνεχίσει τη λειτουργία του το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.
– Διότι κάποιοι, όπως ο Makis και οι συνεργάτες του, θεωρούν δεδομένη την ύπαρξη των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο μέλλον και ασχολούνται με τα κουφώματα του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου»!
– Αν κλείσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, καρντάσι Makis, η Καβάλα και η γύρω περιοχή, θα μείνουν χωρίς τον βασικό πνεύμονα πολιτισμού στην περιφέρεια.
– Πριν λίγες ημέρες, ο Δήμος Αβδελιώδης είπε ότι ντρέπεται, γιατί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χίο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έκλεισε και το νησί μαράζωσε πολιτισμικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ