Με μία έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην «ΓΥΝΑΙΚΑ», τιμούν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας φέτος, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, παρουσία του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., κ. Στεφάνου, του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, της εκπροσώπου του υπουργού εθνικής άμυνας, Θεανώς Μανακούδα, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, του αντιπεριφερειάρχη ενέργειας και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Γάκη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, Κώστα Πεφάνη, του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), Σωκράτη Μποζούδη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, σωματείων και πλήθος κόσμου.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, στον σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στην καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας και στους αγώνες των γυναικών για την ισότητα και την ισονομία, ενώ ευχαρίστησε τα 16 μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας και την πρόεδρο, Σώτη Τυρολόγου, που αποδέχτηκαν την πρόταση συνεργασίας και αποτύπωσαν την γυναίκα μέσα από το φακό τους και μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Η Μ. Φιλιππίδου ευχαρίστησε ακόμα τον δήμαρχο Καβάλας για την συνδιοργάνωση και την παραχώρηση του χώρου στην Μεγάλη Λέσχη, για την πραγματοποίηση της έκθεσης. Αυτό που τονίστηκε απ’ όλους, ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, για να κατακτήσουμε την πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, πολύ περισσότερο σήμερα, που καλείται η γυναίκα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και τον πόνο που προκαλεί η πολεμική σύρραξη στην καρδιά της Ευρώπης.

Στην έκθεση συμμετέχουν από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας οι: Ασλανίδου Μηλίτσα, Βαρδαβούλιας Δημοσθένης, Βιολιτζή Γεωργία, Γεωργακούδη Θεοδώρα, Ευθυμιάδης Παντελής, Καλοκάρδη Νατάσα, Καμίλη Έλενα, Καροφυλλίδου Μαρία, Κουμουλίδης Ηλίας, Κουράγιος Μιχαήλ, Κωνσταντινίδου Μυρτώ, Μπέζα Χριστίνα, Σαϊτανίδου Λιουντμίλα, Τζιώγας Τάσος, Τσουκαλάς Θάνος, Τυρολόγου Σώτη, που δέχτηκαν τα εύσημα όλων για την εξαιρετική δουλειά και τις ξεχωριστές φωτογραφίες που παρουσιάζουν στην έκθεση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ