Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από την Πάτρα το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Μετά από πρόσκληση που δέχτηκε, συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των σαράντα ετών από την επανίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και άλλα παραρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων από άλλες πόλεις. Τα μέλη τους επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, όπου τους υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε δέηση υπέρ υγείας των προσκυνητών, μετά την προσκύνηση της κάρας, του σταυρού μαρτυρίου και του τάφου του Αγίου Ανδρέα. Ο μητροπολίτης εξέφρασε τη συγκίνηση και τον έπαινό του, για το έργο που επιτελείται από το Λύκειο Ελληνίδων και για τον αγώνα που καταβάλλουν τα παραρτήματά του, προκειμένου να διασωθεί η παράδοση και η πνευματική ταυτότητα του τόπου. «Μη χάσετε του τόπου μας τη λεβεντιά και χάρη», είπε ο μητροπολίτης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και τη χαρά του, για την παρουσία των εκατοντάδων επισκεπτών στην πόλη των Πατρών, ενδεδυμένων με τις κατά τόπους ενδυμασίες.
Στην Πάτρα βρέθηκαν εννέα παραρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων και συγκεκριμένα τα παραρτήματα Αργοστολίου, Γιαννιτσών, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλαμάτας, Κιάτου, Ξάνθης, Σερρών). Την ίδια ημέρα, στον κατάμεστο πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου, έγινε εντυπωσιακή παρέλαση. Οι χορευτές ξεσήκωσαν το κοινό κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημά του. Ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από τα χορευτικά συγκροτήματα των παραρτημάτων στην πλατεία Γεωργίου. Οι ήχοι, οι ρυθμοί, οι κινήσεις των χορευτών ταξίδεψαν το κοινό σε όλη την Ελλάδα. Το Λύκειο Ελλάδας Καβάλας παρουσίασε χορούς της Θάσου.
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, τα μέλη των παραρτημάτων των Λυκείων Ελληνίδων παρακολούθησαν τη διάλεξη, από τον καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρο Λιάβα, στη «Διακίδειο» Σχολή Λαού, με θέμα: «Παράδοση και φολκλόρ – Χρήση και καταχρήσεις στη διαχείριση της ελληνικής μουσικής και του χορού». Το βράδυ, στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, έγινε η μεγάλη χορευτική παράσταση με τίτλο: «Η Ελλάδα σε κύκλο».
Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας εντυπωσίασε το κοινό με τους χορούς του Πόντου που παρουσίασε. Χοροί και τραγούδια του αλησμόνητου Πόντου, που ξύπνησαν στους θεατές θύμισες μοναδικές, με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου, Χρόνη Ιωαννίδη, που δέχτηκε τα συγχαρητήρια. Τους χορευτές συνόδευαν ποντιακή λίρα, νταούλι και γκάιντα, σε άψογο συγχρονισμό. Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις και αναμνηστικά δώρα. Τα δώρα του Λ.Ε. Καβάλας παρέλαβε η αντιπρόεδρος, Μαρίνα Φιλιππίδου, που πρόσφερε στο Λ.Ε. Πατρών το βιβλίο – λεύκωμα με την ιστορία του Λυκείου της Καβάλας και αναμνηστικά δώρα του Δήμου Καβάλας. Ακολούθησε γλέντι με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη στην παραλία Πατρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ