-Για πρώτη φορά, φέτος, η διοργάνωση των «Ελευθέριων» της Καβάλας, θα επεκταθεί στον Αμυγδαλεώνα και θα έχει το δικό της λογότυπο! Η συμπολίτισσα γραφίστρια, Θώμη Αγγέλου, έκανε την πρόταση και η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας την αποδέχτηκε. Τα «Ελευθέρια», είπε, είναι μία μεγάλη διοργάνωση για τον Δήμο Καβάλας, όπως το φεστιβάλ Φιλίππων και το Cosmopolis festival και πρέπει να έχουν το δικό τους λογότυπο. Έως εδώ συμφωνούμε.

-Ρωτήσαμε, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, μετά το μεσημέρι, στο ναυτικό μουσείο, για να παρουσιαστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 110ης επετείου της απελευθέρωσης της Καβάλας, αν έγινε διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή της «ταυτότητας» της διοργάνωσης. Δηλαδή, αν ζητήθηκε να υποβληθούν σχέδια από γραφίστες, είτε Καβαλιώτες, είτε εκτός Καβάλας και από αυτά επιλέχθηκε το καλύτερο. Η Θώμη Αγγέλου είναι έμπειρη επαγγελματίας και αφού έκανε την πρόταση, θα μπορούσε να τοποθετηθεί επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, που θα αξιολογούσε τις προτάσεις. Ωστόσο, υπέβαλε εκείνη δική της σχεδιαστική πρόταση, που είναι εμπνευσμένη από τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821, την οποία υιοθέτησαν η διοίκηση της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια» και η δημοτική Αρχή.

-Κι όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, δεν υπήρχε λόγος να συζητηθεί το θέμα με τις άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε στο διοικητικό συμβούλιο της «Δημωφέλεια». Αποφάσισε η δημοτική Αρχή! Έτσι, τα επόμενα έτη, τα «Ελευθέρια» θα έχουν λογότυπο που επέλεξε η σημερινή δημοτική Αρχή. Εντελώς δημοκρατικά και αξιοκρατικά!

-Δεν αμφισβητούμε την επαγγελματική ικανότητα της συμπολίτισσας Θ. Αγγέλου. Μπορούσε να συμμετέχει κι αυτή στον διαγωνισμό με την πρόταση της και να αξιολογηθεί από μία άλλη σύνθεση της επιτροπής. Θεωρούμε την διαγωνιστική διαδικασία πιο αξιοκρατική, γιατί δίνει την ευκαιρία και σε άλλους επαγγελματίες του ίδιου χώρου, πιθανόν και νέους στο επάγγελμα, να δείξουν την δουλειά τους. Η δημοτική Αρχή δεν έδειξε σεβασμό στους επαγγελματίες αυτούς και τους αποθάρρυνε να συνδράμουν σε μία διοργάνωση που αφορά την πόλη και τους Καβαλιώτες. Η δημοτική Αρχή απέκλεισε από την δυνατότητα αυτή άλλους ντόπιους και μη επαγγελματίες, που θα συνέβαλαν σε έναν δημιουργικό συναγωνισμό. Κι αυτό, μερικούς μήνες πριν από την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

-Η απόφαση της δημοτικής Αρχής, μας θύμισε την εποχή του «εθνικού μακετίστα». Αναφερόμαστε στον γραφίστα, Δημοσθένη Μπρούσαλη, ο οποίος ήταν (πολύ) στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή και είχε την αποκλειστικότητα για τον σχεδιασμό όλων των λογότυπων του φεστιβάλ Φιλίππων. Δυστυχώς, ο Θ. Μουριάδης βαδίζει στα πολιτικά χνάρια του Κ. Σιμιτσή και ακολουθεί το παράδειγμα του στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Αλλά, ο Δήμος δεν είναι ένα κλειστό λόμπι, το οποίο ασκεί διοίκηση. Αν την ιδέα να αποκτήσουν τα «Ελευθέρια» λογότυπο την κατέθετε δημοτικός σύμβουλος άλλης παράταξης, πως θα αντιδρούσε ο Θ. Μουριάδης;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ