-Απ’ όσο γνωρίζω, ανακλήθηκε η παραχώρηση των κτηρίων στον υπήνεμο (μικρό) μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος» στα ναυταθλητικά σωματεία Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, τα οποία ενώθηκαν και ίδρυσαν τον Ναυτικό Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (Ν.Ο.Θ.Α.Κ.). Ο Ν.Ο.Θ.Α.Κ., δηλαδή, είναι «άστεγος» από την ίδρυσή του. Τουλάχιστον δεν έχει το εντευκτήριο στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού.

-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν ανακαινίζει το παλιό σφαγείο στο ομώνυμο λιμανάκι, για να το παραχωρήσει για την στέγαση της διοίκησης και των δραστηριοτήτων του Ν.Ο.Θ.Α.Κ. Επίσης, δίπλα στην στέγη του ομίλου, μπορεί να αναπτυχθεί εγκατάσταση για την δημιουργία νέου τμήματος ιστιοπλοΐας τριγώνου, όπως ισχύει σε άλλες παραθαλάσσιες πόλεις. Στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Μικρολίμανο, που μοιάζει πολύ με την περιοχή των παλιών σφαγείων, έχουν την έδρα τους αρκετά ναυταθλητικά σωματεία με τα τμήματα ιστιοπλοΐας, που δίνουν μία ζωντάνια και μεγαλύτερη γραφικότητα στον λιμενίσκο. Η εγκατάσταση του Ν.Ο.Θ.Α.Κ. στο κτήριο και το λιμανάκι, θα αναβαθμίσει τα παλιά σφαγεία.

-Επ’ ευκαιρία, θέλω να ρωτήσω τον Θίοντορ γιατί δεν κάνει μία νέα μελέτη για την επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Το ανακαινισμένο κολυμβητήριο θα ομορφύνει το παραλιακό μέτωπο της πόλης και θα βοηθήσει τον Ν.Ο.Θ.Α.Κ. να προσελκύσει περισσότερα παιδιά στα αθλήματα του υγρού στίβου. Αν ο Θίοντορ είναι «μερακλής», μπορεί δίπλα στην μεγάλη πισίνα να κατασκευάσει βατήρα για καταδύσεις. Και να χρησιμοποιείται η εγκατάσταση ως κολυμβητήριο και καταδυτήριο! Ή δίπλα στην 50άρα πισίνα, να κατασκευαστεί μία 25άρα «βοηθητική». Υπάρχουν επιλογές, αλλά πρέπει να υπάρξει και βούληση από τον Θίοντορ. Τα χρήματα για την ανακαίνιση θα βρεθούν. Η λειτουργία και συντήρηση του κολυμβητηρίου θα ανατεθεί στον Ν.Ο.Θ.Α.Κ. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί ευχαρίστως στην ευθύνη.

-Ας μη περάσει μία ακόμα δημοτική θητεία, χωρίς να γίνει τουλάχιστον η μελέτη του έργου. Κι αν δεν θέλει ο Θίοντορ να χρησιμοποιήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο, πάλι, ας αφήσει την μελέτη «προίκα» στον επόμενο, ή την επόμενη, δήμαρχο. Μπορεί να θέλει να τελειώσει το έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ