Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με την παρουσία φίλων, μελών και στελεχών του κόμματος. Το ψηφοδέλτιο συγκροτούν οι:

Γιάννης Γιαγκίδης, 52 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας και εκλεγμένος στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Πρωτοστάτησε στους αγώνες του εργατικού κινήματος και στην κοινή δράση των σωματείων.

Μιχάλης Διαμαντόπουλος, 41 ετών, πατέρας τριών παιδιών. Διαμένει στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου. Είναι πολιτικός μηχανικός και αγρότης. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και οργανικό μέρος του αγωνιστικού κινήματος των αγροτών της περιοχής.

Θόδωρος Κοντογεωργίου, 56 ετών, αυτοαπασχολούμενος, διατηρεί κουρείο στην οδό Ομονοίας εδώ και 34 έτη. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου κομμωτών-κουρέων και του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Μάχεται για την οργάνωση και τον διεκδικητικό προσανατολισμό των βιοπαλαιστών επαγγελματιών της περιοχής.

Βάσω Μπράτσου, 31 ετών, μητέρα ενός παιδιού. Είναι γεωπόνος-τεχνολόγος τροφίμων σε βιομηχανία τροφίμων. Είναι πρόεδρος του συνδικάτου γάλακτος, τροφίμων και ποτών. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πολυφωνικού συνόλου «συνΩΔΗπόροι». Δραστήρια στα πολιτισμικά δρώμενα της πόλης.

Χάρις Πηλίτση, 68 ετών, συνταξιούχος, κάτοικος Χρυσούπολης. Γεννήθηκε στον Ξεριά Δήμου Νέστου, από αγροτική οικογένεια. Σπούδασε και εργάστηκε για πολλά έτη στην Αθήνα. Διετέλεσε γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου στην Ένωση Αμαξωμάτων και Μηχανικών Αυτοκινήτων (Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας). Επίσης, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) και του προεδρείου ως γενική γραμματέας. Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Νέστου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας.

Τασία Τσώμου, 54 ετών, μητέρα τριών παιδιών. Διαμένει στα Λιμενάρια Θάσου. Είναι ξενοδοχοϋπάλληλος και πρωτοετής φοιτήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου επισιτισμού-τουρισμού Καβάλας/Θάσου. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο».

Την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών προλόγισε ο Κώστας Κουκούλας, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος. Επεσήμανε ότι, το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. αποτελείται από αγωνιστές, γνωστούς για την δράση τους στους εργατοϋπάλληλους, την νεολαία, τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής. Από ανθρώπους, που πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου.

Κάλεσε τους φίλους του κόμματος, όπως και κάθε άνθρωπο που βρέθηκε συμπορευόμενος με το Κ.Κ.Ε., να δώσουν μαζί με τους κομμουνιστές την μάχη το επόμενο διάστημα, για να φτάσει παντού το σάλπισμα να βγει το κόμμα πιο δυνατό στις επικείμενες εκλογές. Έτσι, πρόσθεσε, θα δει ο λαός την δική του δύναμη να μεγαλώνει, θα απορρίψει τους διπλούς εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα, θα χαράξει δρόμο ελπίδας, αισιοδοξίας και ανατροπής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Υπάρχει πείρα, εμπλουτισμένη από τις εξελίξεις, έχουν δοκιμαστεί όλα τα αντιλαϊκά σενάρια, που πρέπει να «καούν», να γράψει ο λαός το δικό του.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στις επικίνδυνες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και τις «καμπάνες» που χτυπάνε ηχηρά στην περιοχή, την βαθιά εμπλοκή της χώρας, για την οποία έχουν μεγάλη ευθύνη όλα τα κόμματα του «ευρωατλαντικού τόξου». Όπως και στην επίθεση στο Κ.Κ.Ε., που θα εντείνεται όσο πλησιάζουν οι εκλογές. «Το Κ.Κ.Ε. δεσμεύεται ότι θα μείνει «κολλημένο» στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού,  στον αγώνα ενάντια στην φτώχεια και στον πόλεμο, ενάντια στην εκμετάλλευση, στην προοπτική της ριζικής ανατροπής. Το δεδομένο είναι, ότι απέναντι στο «κολλημένο» Κ.Κ.Ε., θα βρίσκονται οι «κολλητοί» του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των συμφερόντων, του σάπιου, διεφθαρμένου αστικού κράτους, δηλαδή κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι λοιποί που ορκίζονται στην καπιταλιστική εξουσία και εκμετάλλευση», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ