– Διάβασα την τελευταία ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του Κ.Κ.Ε., για την απεργία των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και μου γεννήθηκε το εξής ερώτημα.
– Το Κ.Κ.Ε. είναι με όλους τους εργαζομένους, ή μόνο με αυτούς που απεργούν πάντα;
– Όσοι εργαζόμενοι δεν απεργούν, δηλαδή, είναι απεργοσπάστες και τσιράκια της εργοδοσίας;
– Μάλιστα. Στην εργατική τάξη, λοιπόν, υπάρχουν οι αγωνιστές και οι συμβιβασμένοι. Γιατί, όποιος δεν απεργεί σημαίνει, κατά το Κ.Κ.Ε., ότι είναι ικανοποιημένος και υποτακτικός του ταξικού εχθρού.
– Και ο υποτακτικός εργαζόμενος, χρησιμοποιείται από την εργοδοσία ως «απεργοσπαστικός μηχανισμός» στις απεργίες.
– Κι αν κρίνω, επίσης, από τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, οι απεργοσπάστες και τα σωματεία τους, στις τρεις θυγατρικές εταιρείες της ELFE, δεν υπάρχουν.
– Ο Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του, πάντως, ήξεραν καλά τι έκαναν όταν διέσπασαν την ELFE σε μικρότερα κομμάτια.
– Τώρα, βγαίνει ο Νίκος Μπεχράκης και απειλεί, ως διοικητικό στέλεχος του ενός κομματιού (της ΕΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ.), με αγωγή και συντηρητική κατάσχεση την μητρική εταιρεία (ELFE), γιατί οι εργαζόμενοι της παρεμποδίζουν, με τις απεργίες, την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου!
– Οι Καβαλιώτες, μίστερ Μπεχράκη, έμαθαν το εργοστάσιο ως Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και έτσι συνεχίζουν να το αποκαλούν.
– Ούτε ELFE, ούτε ΕΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ., ούτε όπως αλλιώς ονομάζονται οι θυγατρικές εταιρείες.
– Η Β.Φ.Λ., λοιπόν, δόθηκε στον Λαυρεντιάδη, για να γίνει μεγάλη και τρανή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και όχι για να διασπαστεί σε κομμάτια, τα οποία θα ελέγχονται καλύτερα από το αφεντικό.
– Αφήστε τις απειλές και στρωθείτε στη δουλειά, για να γίνει η Β.Φ.Λ. ενιαία και μεγάλη βιομηχανία, όπως αρμόζει στο παρελθόν και στο μέλλον της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ