– Η λειτουργία του δημοτικού γηπέδου Κρυονερίου ως προπονητικού κέντρου της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», είναι μία ευχάριστη είδηση. Η απόφαση της διοικούσας επιτροπής δείχνει τη διάθεση να πορευτεί σε επαγγελματικό πρότυπο και να οργανώσει την ομάδα, για να διεκδικήσει την επάνοδο στις υψηλές εθνικές κατηγορίες.
– Το έχουμε τονίσει πολλάκις, πως οι βοηθητικές εγκαταστάσεις και το γήπεδο, είναι τα «θεμέλια» για να προοδεύσει ένα αθλητικό σωματείο.
– Με το προπονητικό κέντρο (στο Κρυονέρι), η ομάδα της Καβάλας θα μπορεί να δουλεύει απερίσπαστη και να βελτιώνεται αγωνιστικά. Θα ήταν ευχής έργο να έχει ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο, όπως και γήπεδο, αλλά οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τέτοια πράγματα.
– Αφού, όμως, υπάρχει καλή διάθεση για συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα γίνονται βήματα προόδου για το ποδόσφαιρο, τον Α.Ο.Κ., τον τοπικό αθλητισμό και τον Δήμο.
Ευχόμαστε στην ομάδα της Καβάλας να αξιοποιήσει το καινούργιο προπονητικό κέντρο και να της φέρει γούρι, με την κατάκτηση του στόχου της ανόδου στη Β΄ εθνική κατηγορία.
– Επίσης, είμαστε βέβαιοι, ότι οι διοικούντες την ομάδα θα κάνουν ότι μπορούν (οικονομικά), ώστε το προπονητικό κέντρο στο Κρυονέρι να αναβαθμίζεται συνέχεια και να γίνει στολίδι για το τοπικό ποδόσφαιρο.
– Εδώ και αρκετό καιρό, οι εργασίες στην παλιά οικία Μπαλάνου στο Φάληρο έχουν σταματήσει. Ο λόγος της διακοπής, μας είναι άγνωστος. Το διατηρητέο κτίριο σχεδόν κατεδαφίστηκε, αλλά η κατεδάφιση δεν συνεχίστηκε.
– Είναι από τα ελάχιστα σωζόμενα νεοκλασικά κτίρια στην πόλη της Καβάλας, τα οποία αποτελούν «γέφυρα» με το ιστορικό παρελθόν.
– Ευελπιστούμε ότι θα αποκατασταθεί και θα επαναχρησιμοποιηθεί σύντομα. Το ίδιο ευχόμαστε και για το άλλο διατηρητέο, που απέχει μερικές δεκάδες μέτρα, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, παρακείμενο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
Είναι γνωστό ως «διατηρητέο Κραντονέλλη» και ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος το εγκατέλειψε στη φθορά του χρόνου.
– Ίσως είναι κατάλληλη ευκαιρία για τον Δήμο Καβάλας, μετά το «ναυάγιο» της αγοράς των καπναποθηκών στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, να αποκτήσει το όμορφο αυτό νεοκλασικό κτίριο και να το αξιοποιήσει για πολιτιστικό σκοπό.
– Πρέπει να πειστεί ο ιδιοκτήτης, ότι έχει χρέος να βοηθήσει στη διάσωση του κτιρίου και εφόσον δεν επιθυμεί να το αξιοποιήσει, να το παραδώσει στο Δήμο Καβάλας (έναντι του σχετικού τιμήματος), που θα βρει κάποια πηγή χρηματοδότησης, για να το αναπαλαιώσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ