Με κοσμοπλημμύρα και πρωτοφανή επιτυχία, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε το 38ο φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» στο θέατρο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη. Το δελτίο Τύπου αναφέρει, ακόμα, τα εξής: «H ετήσια συνάντηση των λαών, με χορούς τραγούδια και παρουσίαση του εθιμικού τους κύκλου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, αφού προηγουμένως, όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης επιφύλαξαν θερμή υποδοχή την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 το βράδυ στην πλατεία με ελληνικούς χορούς, πίτες που ετοίμασαν οι κυρίες του χωριού και άφθονο κρασί, που προσέφερε η «Δημωφέλεια». Ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα «Ήλιος και Πέτρα». Το κατάμεστο θέατρο του Ακοντίσματος και οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου το αποδεικνύουν.

Ο συνδυασμός του «Ήλιος και Πέτρα», με το παράλληλο πρόγραμμα του Cosmopolis με την ποικιλία των εκδηλώσεων, απέδειξε ότι ορθά πράξαμε και συνενώσαμε τους δύο θεσμούς αποφεύγοντας, έτσι, την απομόνωση, την επανάληψη και τη σύγκριση δύο φεστιβάλ με εμφανείς συγκλήσεις, αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο και στόχους. Το ένα είναι πιο κοσμοπολίτικο, όπως αρμόζει στην πολυπληθή και πανέμορφη πόλη μας, την Καβάλα, ενώ το «Ήλιος και Πέτρα» εκφράζει και παρουσιάζει τον λαϊκό πολιτισμό των λαών της γης και μόνο.

Το «Ήλιος και Πέτρα», είναι η πηγαία έκφραση της ερασιτεχνικής δημιουργίας της περιφέρειας και τέτοια οφείλει να παραμείνει, όπως άλλωστε η μακρόχρονη πορεία του το απέδειξε, δίνοντας συγχρόνως ευκαιρίες και δυνατότητές στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, περιτρανώνοντας το βασικό του μήνυμα: «Λαοί μπορούμε να ζήσουμε μαζί».

Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, ως ιδρυτικό μέλος του CIOFF, του διεθνούς συμβουλίου της UNESCO, συνεχίζει τις ευγενείς προσπάθειες της διακίνησης των πανανθρώπινων ιδεών της ειρήνης και της φίλιας των λαών της γης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού και η οργανωτική επιτροπή, με επικεφαλής την Βασιλική Ιωσηφίδου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την δήμαρχο Καβάλας, κυρία Δήμητρα Τσανάκα, όλο το δημοτικό συμβούλιο, την πρόεδρο της «Δημωφέλεια», κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της «Δημωφέλεια», την οργανωτική επιτροπή του κοινού φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα-Cosmopolis» και ιδιαίτερα τον διευθυντή, κύριο Στράτο Μαρουλά, την Άλκιστη Βλάχου και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και της δημοτικής επιχείρησης, που δούλεψαν με φιλότιμο και ενθουσιασμό, όπως και όλους τους εθελοντές που συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.

Τον πρόεδρο και το κοινοτικό συμβούλιο Νέας Καρβάλης, τους βοηθούς και συνεργάτες μας της Νέας Καρβάλης, τις φιλότιμες κυρίες του χωριού, που η προσφορά τους σε πίτες για τη γιορτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, την χορογράφο και καθηγήτρια κλασσικού μπαλέτου, κυρία Βικτωρία Κουτράκη, για τη θαυμάσια τελετή έναρξης στο θέατρο του Ακοντίσματος, την Σοφία Ιωσηφίδου, για την άρτια παρουσίαση του φεστιβάλ, τους δασκάλους χορού, Μανώλη Ιωαννίδη και Δέσποινα Καλαμούκη και τους χορευτές, καθώς και τον ακούραστο πρόεδρο και ιδρυτή του φεστιβάλ, κύριο Καπλάνη Ιωσηφίδη. Τέλος, έναν-έναν ξεχωριστά, τους μουσικούς, την υπεύθυνη βεστιαρίου, κυρία Έλσα Ιωσηφίδου και όλους όσοι, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα 2017».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ