Η μόνιμη, πλέον, λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Περιγιάλι της Καβάλας, αποτελεί τροχοπέδη για την αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου»! Αν και η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας κατάφερε να βρει δίαυλο συνεννόησης με την Υπηρεσία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ελληνικού στρατού, με σκοπό να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στη συνεκμετάλλευση του ακινήτου, η πολιτική απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να μεταφέρει τους πρόσφυγες στο παλιό στρατόπεδο, δαπανώντας μάλιστα ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την κατασκευή των υποδομών φιλοξενίας, «πάγωσε» τη συζήτηση μεταξύ Δήμου Καβάλας και ελληνικού στρατού για τη συνεκμετάλλευση.

Απαντώντας στο σχόλιο που έκανε ο Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018, περί ακυρώσεως της αξίας του ακινήτου λόγω λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, είπε ότι: «Αυτοί αποφάσισαν την υποβάθμιση της περιουσίας τους», εννοώντας τους πολιτικούς και τους στρατιωτικούς, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συνεκμετάλλευση, όσο θα λειτουργεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων εντός του παλιού στρατοπέδου.

Αναφερόμενη, επίσης, στην ακτή «Καλαμίτσα», είπε ότι θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου), προκειμένου να συζητήσουν για την ανανέωση της παραχώρησης προς τον Δήμο Καβάλας. Ενόψει της θερινής περιόδου, πρόσθεσε, η δημοτική αρχή θα κάνει τα ελάχιστα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι λουόμενοι.

Σχετικά με την πλατεία Ελευθερίας, η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη, ανέφερε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις για την ενίσχυση του φωτισμού και τη δημιουργία μεγαλύτερου ανοιχτού χώρου σε πρώτη φάση, ενώ θα ακολουθήσει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για τη συνολική ανάπλαση της πλατείας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), Χαράλαμπος Κουφατζής, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι, η επιχείρηση θα αρχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες και για την εξόφληση λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, όταν θα γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ