Δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρει ότι, ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει κάνει επαφές με την διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.), για την διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης ορισμένων σχεδιασμών με επίκεντρο την Καβάλα.

Συγκεκριμένα, διερευνάται, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση του λιμανιού «Φίλιππος Β» για τον ελλιμενισμό πλοίων του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α., λόγω του μεγάλου βάθους της λιμενολεκάνης, καθώς και την δημιουργία ενεργειακού hub.

Επίσης, συζητιέται να γίνει η Καβάλα κέντρο συντήρησης, πιθανόν και συναρμολόγησης, των πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson για τα Βαλκάνια. Μάλιστα, μετά την υλοποίηση της επένδυσης στο αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, από την Egnatia Aviation, το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής των ελικοπτέρων. Εμπλεκόμενοι στον παραπάνω σχεδιασμό φέρονται να είναι, ακόμα, ο υφυπουργός εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά, μετά την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α., Άντονι Μπλίνκεν, τον ερχόμενο μήνα (Φεβρουάριο) στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ