Η επιμονή της ομάδας των νέων ανθρώπων που το εμπνεύστηκαν και το άρχισαν επιβραβεύτηκε με την εξέλιξη που είχε το φεστιβάλ Wood Water Wild. Έπειτα από έντεκα έτη, το φεστιβάλ όχι μόνο καθιερώθηκε στο χώρο των «εναλλακτικών» διοργανώσεων, αλλά η φήμη του υπερέβη τα ελληνικά σύνορα. Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ότι η διοργάνωση ενθουσίασε τη δημοτική αρχή και από το έτος 2016, ο Δήμος ενεπλάκη ενεργά στη διεξαγωγή μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης, «Δημωφέλεια». «Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση, που αναδεικνύει την ομορφιά της άγριας ελληνικής φύσης και της περιοχής. Πιστεύω ότι και η επόμενη δημοτική αρχή θα το στηρίξει, όπως το στηρίξαμε εμείς», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που δίνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα εκείνες που συνδυάζουν την επαφή με τη φύση, όπως το συγκεκριμένο φεστιβάλ, στο τουριστικό προϊόν του Δήμου Καβάλας. Στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχει ο Δήμος, οι επισκέπτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις πολιτιστικές δράσεις, τις οποίες η «Δημωφέλεια» προβάλλει ίσως περισσότερο και από τις φυσικές ομορφιές που έχει ο τόπος. «Από το 2016 «υιοθετήσαμε» το φεστιβάλ, γιατί είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα σίγουρα και προσελκύει το ενδιαφέρον των ξένων», σημείωσε.

Εκ μέρους της δημιουργικής ομάδας του φεστιβάλ μίλησαν ο Γιάννης Προμούσας, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παλιάς Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ο Ντίνος Θωμαδάκης, συνεργάτης της «Δημωφέλεια», που κάνει εξαιρετική δουλειά στο μουσικό κομμάτι της διοργάνωσης. «Ο κόσμος εκτίμησε ότι διατηρήσαμε ένα συγκεκριμένο προφίλ, όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Γιάννης Προμούσας και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το φεστιβάλ και έχουν συμβάλλει, για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, γιατί εμπιστεύτηκε την προσπάθεια της δημιουργικής ομάδας και ανέλαβε το οικονομικό και οργανωτικό βάρος. Και τέλος, τους συνεργάτες του, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον Ντίνο Θωμαδάκη, που εργάστηκε περισσότερο φέτος, για να καλύψει τον Γιάννη Προμούσα, που είχε αυξημένες υποχρεώσεις λόγω των δημοτικών εκλογών.

Ο Ντίνος Θωμαδάκης μίλησε για την μεγάλη αγάπη προς το μαγευτικό φυσικό τοπίο του περιβαλλοντικού μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας, που δίνει άλλη διάσταση στο φεστιβάλ, καθώς και για την επιτυχία του φεστιβάλ να προσελκύει οικογένειες. Εάν δεν επισκεφτήκατε το περιβαλλοντικό μονοπάτι και το φεστιβάλ Wood Water Wild, συνιστούμε, ανεπιφύλακτα, να το πράξετε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου 2019. Θα ζήσετε μία όμορφη εμπειρία και θα γίνετε μόνιμοι επισκέπτες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ