Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας «ανοίγει τις πύλες του» με νεανικό σφρίγος και δυναμισμό, για να καλωσορίσει παλιούς και νέους μαθητές στη σχολική χρονιά 2018-2019. Οι εγγραφές άρχισαν και γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-15:00, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το διευρυμένο ωράριο, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ενδιαφερόμενοι. Για πληροφορίες και αιτήσεις επισκεφθείτε το Δ.Ω.Κ. στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 67, απέναντι από το 12ο δημοτικό σχολείο, ή επικοινωνήστε με τους εξής τρόπους: τηλεφωνικά στο 2510222119, φαξ 2510.221963, e-mail: odeio@kavala.gov.gr. Το δελτίο Τύπου αναφέρει, ακόμα, τα εξής: «Τα ατομικά και ομαδικά μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο. Τότε θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επαναληπτικών και κατατακτήριων εξετάσεων. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία (κυρία Στεφανίδου) το αργότερο έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι.

Πληροφορούμε τους ενδιαφερομένους, ότι στο Δ.Ω.Κ. λειτουργούν οι ακόλουθες σχολές: Σχολή Ενόργανης Μουσικής, με τα Τμήματα Πληκτών (πιάνο, ακορντεόν, αρμόνιο), Εγχόρδων (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο), Πνευστών (φλογέρα, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, σαξόφωνο), Κρουστών (κλασικών και μοντέρνων), Κλασικής Κιθάρας-Σχολή Μονωδίας-Φωνητικής (όπερα και έντεχνο ελληνικό, ή ξένο ρεπερτόριο), Σχολή Σύνθεσης και Ανώτερων Θεωρητικών (σύνθεση, αρμονία, αντίστιξη, φυγή, ενοργάνωση), Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Σχολή Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής (μπουζούκι, τζουράς, ταμπουράς, ούτι, λαούτο κ.ά.).

Λειτουργούν, επίσης, τα Τμήματα Σύγχρονης Μουσικής (ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο), Προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο (Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.) και Μουσικής Προπαιδείας (για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, 4-7 ετών).

Οι μαθητές συμμετέχουν στις χορωδίες (παιδική και μεικτή) και στα εξής Οργανικά Σύνολα: Ορχήστρα Δωματίου, Ορχήστρα Συμφωνικού Ροκ, Ακορντεονάτα, Εργαστήρι Ροκ, Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής, Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής.

Με γνώμονα την εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου σπουδών, οι διδάσκοντες επιλέγονται από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή, βάσει αυστηρών κριτηρίων, έπειτα από δημόσια προκήρυξη που προσελκύει υποψηφίους από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Αν και το ίδρυμα στελεχώνεται από επίλεκτο και πολύπειρο καλλιτεχνικό προσωπικό, όλα τα προγράμματα σπουδών, είτε επαγγελματικής, είτε ερασιτεχνικής κατεύθυνσης, προσφέρονται σε πολύ οικονομικές τιμές. Επιπλέον εκπτώσεις ισχύουν για μαθητές που παρακολουθούν δύο ειδικά μαθήματα και για οικογένειες με δύο παιδιά που φοιτούν στο ωδείο. Ακόμα, παρέχονται γενναίες εκπτώσεις έως και 50% στα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, που επιθυμούν να γευτούν τη χαρά της μουσικής.

Φέτος λειτουργεί, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Παράρτημα στις Κρηνίδες, στους χώρους του πρώην Δημαρχείου (πάνω από το Κ.Ε.Π. Κρηνίδων). Δίνεται, λοιπόν, η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων σε κάποιο όργανο (κλασικό, ηλεκτρικό, ή λαϊκό-παραδοσιακό), ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα μουσικής προπαιδείας, καθώς και όλα τα απαραίτητα θεωρητικά μαθήματα. Προσοχή: Η προσφορά των διδακτικών αντικειμένων σε ορισμένα όργανα θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση. Οι ενδιαφερόμενοι από τις Κρηνίδες και την ευρύτερη περιοχή, μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες καθημερινά στο Κ.Ε.Π. Κρηνίδων (λειτουργεί και απογευματινές ώρες). Εκεί θα καταθέσουν μία αίτηση εγγραφής, την οποία θα επεξεργαστούμε και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους, για μία προσωπική συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου.

Είναι γνωστό ότι την περσινή χρονιά, οι μαθητές μας κέρδισαν πολλές και υψηλές διακρίσεις σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, χωρίς να παραλείπουμε τις πρόσφατες επιτυχίες των εισαχθέντων μαθητών μας στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων. Δεσμευόμαστε και φέτος, ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο σπουδών και να διατηρηθεί το άριστο προφίλ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που έχει κερδίσει επάξια θέση ανάμεσα στα κορυφαία ωδεία της χώρας!

Καλούμε τους φίλους του Δ.Ω.Κ., να επισκέπτεστε για πληροφορίες την ιστοσελίδα μας (www.dok.gr), απ’ όπου μπορούνε να ενημερώνονται για τις ποικίλες εκδηλώσεις στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Μ’ ένα απλό μήνυμα-αίτημα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη λίστα e-mail που διατηρούμε, ώστε να λαμβάνουν εγκαίρως αποκλειστική ενημέρωση για την μουσική ζωή του ωδείου (η ανωνυμία είναι διασφαλισμένη, αφού η διεύθυνση παραμένει αθέατη για τους υπόλοιπους παραλήπτες των ενημερωτικών e-mail)».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ