Η εκπαιδευτική περίοδος 2021-2022 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) άρχισε, με περισσότερη αισιοδοξία από τα προηγούμενα έτη. «Ο φόβος για τον κορονοϊό φαίνεται να υποχωρεί. Φέτος, είμαστε λίγο καλύτερα στις εγγραφές, αλλά όχι στο επίπεδο πριν την πανδημία. Έχουμε ετοιμαστεί, για να υποδεχτούμε κάθε παιδί που θέλει να μάθει μουσική. Θα εφαρμόσουμε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και το προσωπικό θα κάνει ότι πρέπει, για να αισθάνονται οι μαθητές και οι γονείς ασφάλεια. Οι έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές μας, θα παρέχουν τις γνώσεις τους σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους. Φροντίσαμε να δώσουμε οικονομικά κίνητρα για τις μη εύπορες οικογένειες, καθώς και υποτροφίες για τους μαθητές που θα διακριθούν. Περιμένουμε τα παιδιά να εγγραφούν και στην φιλαρμονική του Δήμου, στην οποία γίνεται εξίσου πολύ καλή δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω την δημοτική Αρχή, για την στήριξη που προσφέρει στην λειτουργία του Ωδείου. Να σημειώσω ότι, ο Δήμος Καβάλας είναι ο κύριος χρηματοδότης του δημοτικού Ωδείου», ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κοσμάς Χαρπαντίδης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Φώτης Κουτσοθόδωρος, είπε ότι, ο στόχος της νέας διοίκησης του δημοτικού Ωδείου, είναι η οικονομική εξυγίανση και η αλλαγή της νοοτροπίας. «Ακολουθήσαμε μία συντηρητική πολιτική και καταφέραμε να κάνουμε το Ωδείο αξιόπιστο τόσο σαν εκπαιδευτικό Οργανισμό, όσο και στην τοπική κοινωνία. Οι Καβαλιώτες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στο δημοτικό Ωδείο και δικαιολογημένα, γιατί είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Είναι ένα ενεργό κύτταρο στον πολιτισμό της Καβάλας. Έχουμε προγραμματίσει αρκετές δράσεις για τους επόμενους μήνες και θα δείτε το Ωδείο να «ανθίζει» πάλι», πρόσθεσε.

Ο Κ. Χαρπαντίδης μίλησε και για το σχέδιο βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων, έπειτα από ερώτηση του «Κ.Τ.». Η διοίκηση, σε συνεργασία με την δημοτική Αρχή, επιθυμούν να εντάξουν τις εργασίες σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί ένα κτήριο που λειτουργεί, περίπου, τέσσερις δεκαετίες. Επίσης, αναζητείται κατάλληλος χώρος για την στέγαση της φιλαρμονικής, η οποία ενισχύεται με νέα παιδιά. «Το Ωδείο λειτουργεί, αλλά δεν φαίνεται πουθενά. Δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε έργο, για να προσελκύσουμε περισσότερους μαθητές», σημείωσε ο πρόεδρος. Εμείς προτείνουμε στον Δήμο Καβάλας, να αποκτήσει το παρακείμενο νεοκλασικό κτήριο «Κραντονέλλη» και να επεκτείνει σ’ αυτό το δημοτικό Ωδείο, ή να στεγάσει την φιλαρμονική του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ