Το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του Πα.Σο.Κ., με 5 νέους υποψήφιους και η αγωνία του Μ. Λαζαρίδη, να διατηρήσει την βουλευτική έδρα του!

0

Την βεβαιότητα ότι, από τις 22 Μαΐου 2023, το Πα.Σο.Κ.-Κίνημα Αλλαγής θα έχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, εξέφρασαν οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος στον Νομό Καβάλας. Ορισμένοι δήλωσαν αισιόδοξοι πως το Πα.Σο.Κ.-Κίνημα Αλλαγής, θα γίνει πάλι «πλειοψηφικό ρεύμα» στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας. «Έχουμε ψυχολογία νικητή», είπε, χαρακτηριστικά, ο Δημήτρης Παπουτσής, ο οποίος είναι ο μοναδικός στο ψηφοδέλτιο με εμπειρία από προεκλογικό αγώνα ενόψει εθνικών εκλογών, αλλά και με θητεία στο εθνικό Κοινοβούλιο, την περίοδο 2009-2012.

Οι υπόλοιποι (πέντε) συνυποψήφιοι του: Χρήστος Καϊτατζόπουλος, Σοφία Μαρτίδου, Λεωνίδας Παππάς, Ιωάννης Πλαφαδέλης, Ευστρατία Χριστοδούλου, πραγματοποιούν την «παρθενική» συμμετοχή τους σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο. «Αισθάνομαι συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ, απέναντι στους πολιτικούς δασκάλους μας και ιστορικά τοπικά στελέχη του κόμματος», είπε η Ευστρ. Χριστοδούλου, στην παρουσίαση που έγινε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy.

Τους τέσσερις υποψήφιους και τις δύο υποψήφιες «προλόγισε» ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Καβάλας, Κωνσταντίνος-Κάρολος Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, αυξήθηκαν οι προσδοκίες για το Πα.Σο.Κ.-Κίνημα Αλλαγής. Τα βουλευτικά ψηφοδέλτια, πρόσθεσε, είναι ανανεωμένα σε ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%), ενώ αρκετοί υποψήφιοι έχουν ηλικίες μικρότερες των 45 ετών. Για το ψηφοδέλτιο του Νομού Καβάλας, σχολίασε ότι συγκροτήθηκε από αξιόλογες προσωπικότητες στην τοπική κοινωνική και επαγγελματική ζωή και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν στον τόπο και να συμβάλλουν στην «επανάκαμψη» του Κινήματος, το οποίο έμεινε για πολλά έτη στην πολιτική απομόνωση. Είπε ακόμα, ότι οι εθνικές εκλογές του 2023, θα διεξαχθούν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, λόγω του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη της Θεσσαλίας την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου. Και ευχήθηκε στους υποψήφιους και τις υποψήφιες να δώσουν έναν καλό προεκλογικό αγώνα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι και υποψήφιες, για να παρουσιαστούν στο κοινό και να δώσουν το σύντομο πολιτικό «στίγμα» τους. Ερωτηθέντες, από τον «Κ.Τ.», αν εκτιμούν ότι το Πα.Σο.Κ.-Κίνημα Αλλαγής θα εκλέξει βουλευτή στον Νομό Καβάλας, εφόσον στις 21 Μαΐου 2023, το πανελλαδικό ποσοστό του Κινήματος υπερβεί το δεκατρία τοις εκατό (13%), όπως εκτίμησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ο Λ. Παππάς ήταν κατηγορηματικός ότι: «Στις 22 Μαΐου, το Πα.Σο.Κ. θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από τον Νομό Καβάλας». Ενώ, ο Δημ. Παπουτσής σχολίασε πως δεν ασχολούνται με προσωπικούς υπολογισμούς και με την αγωνία υποψηφίων άλλων κομμάτων, εάν καταφέρουν να διατηρήσουν την βουλευτική έδρας τους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ