Η έντονη και συνεχής βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών προκάλεσε εκτεταμένες και σοβαρές ζημιές σε αρκετές περιοχές του Νομού Καβάλας και ιδιαίτερα στους Δήμους Θάσου και Καβάλας. Ο πρώτος κηρύχτηκε αμέσως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ αναμένεται η έγκριση του σχετικού αιτήματος για τον Δήμο Καβάλας, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Το αίτημα διαβιβάστηκε και είναι ζήτημα χρόνου η έγκρισή του», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση στο γραφείο του, με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τους αντιδημάρχους, Θόδωρο Παπαδόπουλο, Κυριάκο Σταυρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, μία ώρα μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν, αφενός η αποτίμηση των ζημιών που έγιναν στον Δήμο Καβάλας και αφετέρου, ο συντονισμός των ενεργειών για την αποκατάστασή τους. Όπως ανέφερε ο Θ. Μουριάδης, οι ζημιές είναι αρκετές και σοβαρές, αλλά πιο σοβαρό είναι το κομμάτι της αποκατάστασης. Με την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα παρασχεθούν τα μηχανήματα και τα χρήματα, για την επισκευή των κατεστραμμένων υποδομών και την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν, κυρίως των τεναγών Φιλίππων.

Όσον αφορά την αποζημίωση των ιδιωτών, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που πλημμύρισαν, θα υποβάλλουν αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και αυτό θα μεταβιβαστεί στο αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.), προκειμένου να γίνει ο έλεγχος για την αποζημίωση. Για τα νοικοκυριά, το αίτημα θα υποβληθεί στον Δήμο.

«Ο μήνας Νοέμβριος είναι ο πιο βροχερός του έτους. Στο ακραίο καιρικό φαινόμενο που πέρασε δοκιμάστηκε όλος ο Νομός. Θέλω να σημειώσω ότι, είχαμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Θάσου, καθώς και με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», είπε ο Κ. Αντωνιάδης.

Σχετικά με την υποχώρηση του τοιχίου στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο δήμαρχος Καβάλας ζήτησε από τους οδηγούς να τηρήσουν την κυκλοφοριακή ρύθμιση και πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών, ίσως και μεθαύριο, θα αρχίσει η επανακατασκευή του τοιχίου, πάλι με πέτρα, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του έργου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ