• Είναι αδιανόητο να υπάρχει κάποιος, ο οποίος διαφωνεί με την ανάγκη να γίνουν εργασίες βελτίωσης του δημοτικού γηπέδου στην περιοχή του Βύρωνα. Ακόμα κι αυτοί που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό, μπορούν να καταλάβουν πως το συγκεκριμένο γήπεδο, δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου. Το αντιλαμβάνονται και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας. Ωστόσο, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν άγνοια για τον σχεδιασμό, τον οποίο παρουσίασε εν συντομία και στα βασικά του σημεία ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φιλόσογλου και ζήτησαν να αποσυρθεί το έκτακτο θέμα.
  • Υπήρξε, όμως, μία τοποθέτηση, η οποία προκάλεσε την απορία μας. Ο Κωστής Σιμιτσής συνέδεσε το έργο αναβάθμισης του δημοτικού γηπέδου, με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου του παλιού παγοποιείου, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου! Κατά την άποψη του, το γήπεδο και το παλιό παγοποιείο αποτελούν μία ενότητα και η ανάπλαση πρέπει να είναι συνολική. Η υπόθεση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου του παλιού παγοποιείου άρχισε πριν αρκετά χρόνια, όταν δήμαρχος Καβάλας ήταν ο Κ. Σιμιτσής, αλλά δεν προχώρησε. Κατά τη δική μας άποψη, λόγω της αδράνειας της διοίκησης του Κ. Σιμιτσή. Παρά τη στασιμότητα στο θέμα της απαλλοτρίωσης, ο πρώην δήμαρχος προχώρησε στην κατεδάφιση της μεγάλης κερκίδας του δημοτικού γηπέδου και στην μετατροπή του παλιού γυμναστηρίου σε καινούργια αποδυτήρια. Γιατί, άραγε, προχώρησε σ’ αυτές τις αποσπασματικές παρεμβάσεις και δεν περίμενε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του παλιού παγοποιείου, ώστε να κάνει συνολική ανάπλαση της περιοχής;
  • Η σύνδεση που έκανε, επομένως, είχε προφανή και προσχηματικό στόχο. Ήταν μία «ντρίμπλα», για να στηρίξει το αίτημα απόσυρσης του θέματος. Επειδή δεν κατέχει το άθλημα του ποδοσφαίρου, όμως, η «ντρίμπλα» που επιχείρησε ήταν άστοχη. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι αν συνδεθεί η ριζική ανακαίνιση του δημοτικού γηπέδου με την απαλλοτρίωση του παλιού παγοποιείου, το έργο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ο σκοπός του, λοιπόν, είναι να «φρενάρει» την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, ή να την καθυστερήσει έως τις ερχόμενες εκλογές.
  • Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, ή διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, όμως η μελέτη που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είναι μία καλή βάση. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Πρέπει να γίνει το «πρώτο βήμα» και στο μέλλον θα υπάρξουν συμπληρώσεις και άλλες βελτιώσεις. Η σημερινή δημοτική αρχή βάζει ένα «λιθαράκι», όπως έβαλαν οι προηγούμενες (ο Στάθης Εριφυλλίδης έστρωσε τον αγωνιστικό χώρο με χλοοτάπητα, ο Κ. Σιμιτσής έφτιαξε καινούργια αποδυτήρια) και θα βάλουν οι επόμενες. Το έργο πρέπει και θα γίνει!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ